Nieuws Kempen Een streekproduct vinden kan nu een stuk makkelijker

Een streekproduct vinden kan nu een stuk makkelijker

Een streekproduct vinden kan nu een stuk makkelijker

De website Lekkers met Streken van de provincie Antwerpen kreeg een flinke upgrade. Voortaan is het een stuk makkelijker om een streekproduct of hoeveproducent te vinden omdat er nu een zoekfunctie is opgenomen die je meteen ook naar een verkooppunt leidt. Het online platform groepeert 365 hoeve- en streekproducten van 178 producenten uit de provincie Antwerpen.

De vernieuwde site werd vanmiddag voorgesteld bij zorgboerderij Trezemieke in Retie, 3 jaar geleden opgestart door Tuur Vandeweyer en Stephanie Van Hove. Hun 50 vleeskoeien begrazen in totaal 30 hectare natuurgebied. Ze kozen voor robuuste Franse rassen die gehard zijn in dit soort arbeid en bijzonder vlees leveren. Om het inkomen aan te vullen organiseren ze kinderfeestjes, kan je er een vergaderzaal huren en baten ze een hoevewinkel uit.

“In de winkel verkopen we niet alleen ons eigen vlees, maar ook dat van een varkensboer uit Merksplas en een schapenkweker uit Lichtaart”, vertelt Tuur Vandeweyer. “Naast nog een reeks producten van andere producenten uit de buurt zoals aardappelen, confituur, koffie… Het belangrijkste criterium is dat ook zij een passie voor hun product moeten hebben.”

Waar te koop?
Het probleem met dergelijke producten is dat ze moeilijk de weg naar de consument vinden. Met een vernieuwing van www.lekkersmetstreken.be wil het Antwerpse provinciebestuur daarin een helpende hand bieden. “We stellen de producent kort voor, want de consument wil weten van wie de producten komen en dat geeft vertrouwen. Maar belangrijker nog is dat we nu gaan zeggen waar de producten te koop zijn. Aan die informatie ontbrak het tot dusver”, zegt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens.

Via de nieuwe zoekfunctie kan makkelijk op naam, product of gemeente/stad worden gezocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.