Nieuws Kempen Eerste Belgische wijncoöperatieve opent degustatieruimte

Eerste Belgische wijncoöperatieve opent degustatieruimte

Eerste Belgische wijncoöperatieve opent degustatieruimte

Vinta WinesAfgelopen weekend heeft Vinta Wines in Hulshout een degustatieruimte annex winkel geopend. Vinta Wines is de eerste Belgische wijncoöperatieve en wil wijnliefhebbers rechtstreeks in contact brengen met kleine wijnboeren. “Zo garanderen we dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product en dat de wijndrinker een correcte prijs betaalt voor een kwaliteitsvolle wijn”, zegt initiatiefnemer Chris Van de Vonder. “Tussenhandelaars schakelen we uit.”

Geïnteresseerden kunnen aandelen kopen en krijgen daarmee niet alleen korting op de aankoop van wijnen maar kunnen ook mee het assortiment bepalen en de boekhouding inkijken. Vanaf 100 euro ben je aandeelhouder. Om het even wanneer kan iemand uitstappen en krijgt hij zijn aandeel terugbetaald aan nominale waarde. “De bedoeling is om een echte community te creëren”, legt Van de Vonder uit.

Doodgeknepen
Vinta Wines kiest voor een samenwerking met kleine wijnboeren. “Die hebben het op dit moment heel moeilijk”, aldus Chris Van de Vonder, die al twintig jaar actief is in de alcoholische drankenhandel. “Ze worden doodgeknepen door de grootdistributie. Omdat ze te klein zijn, moeten ze hun druiven of wijn verkopen waarna die wordt gemengd met andere en zo gaat kwaliteit verloren.”

Vinta Wines koestert Europese ambities. “We zijn nu twee maanden online bezig in België. Volgend jaar volgt Nederland en zo gaan we verder”, vertelt Van de Vonder. Hoeveel aandeelhouders hij voor ogen heeft? “Hoe meer, hoe beter. We staan voor zeer grote kosten: de website, internetmarketing, de stockaankoop enz.” Het bedrijf heeft zijn start niet gemist. Tijdens het openingsweekend van de winkel kwamen zo’n 600 geïnteresseerden opdagen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer