Nieuws Kempen Eerste circulair bedrijfsgebouw binnenkort op Kamp C

Eerste circulair bedrijfsgebouw binnenkort op Kamp C

Eerste circulair bedrijfsgebouw binnenkort op Kamp C

WESTERLO – Kamp Circulair, een consortium gevormd door zeven bedrijven, zal op Kamp C ’t Centrum gaan bouwen. Dat wordt het eerste volledig circulaire bedrijfsgebouw in Vlaanderen.

Kamp C is het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw. Het proefproject is hier dus zeker op zijn plaats. Bij circulair bouwen gaat het onder meer over het later optimaal hergebruiken van componenten. Dat vraagt een aangepaste manier van denken die al start voor de aanbesteding.

Het ontwerp van Kamp Circulair dat het uiteindelijk haalde gaat uit van een structuur waarbij twee vaste kernen worden gebruikt. Daarin zitten de trappen, liften en sanitaire blokken. Alles rond deze kernen is flexibel en makkelijk aanpasbaar aan de veranderende noden. Wat vandaag een kantoor is, kan morgen een open ontmoetingsruimte worden. Het hele gebouw is bovendien demonteerbaar. Als er na twintig jaar aanpassingen nodig zijn, dan is het mogelijk om alle elementen eenvoudig uit elkaar te halen en elders opnieuw op te bouwen. Het is zeker de bedoeling om dit ook echt te gaan doen, op dat moment met weer bijkomende kennis  die er intussen is bijgekomen over circulair bouwen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer