EPS machine Overmat open achteraanzicht b

Eerste compacte vrachtwagen voor EPS-isolatiemortel in gebruik genomen in Herentals

HERENTALS - Op het bedrijfsterrein van Tracs in Herentals arriveerde onlangs de allereerste nieuwe compacte vrachtwagen voor EPS-isolatiemortel van Overmat uit Italië. Overmat Belgium is de exclusieve invoerder van deze machines voor ons land. Ondertussen is deze handige EPS-machine volgens nieuw concept na homologatie en nazicht bij Tracs in gebruik genomen door IsoFlex.

De compacte vrachtwagen van Overmat voor EPS-isolatiemortel leent zich uitstekend voor gebieden met veel verstedelijking. De korte versie maakt de vrachtwagen vlot wendbaar en handig om te manoeuvreren door 3 gestuurde assen, waarvan de laatste as liftbaar is. De nieuwe machine kan 30 m³ EPS-parels en 8 ton cement laden.

De EPS-isolatiemortel is uitermate geschikt om lichte cementgebonden ondervloeren mee te verwerken. De nieuwe EPS-machine van Overmat, de allereerste in ons land, laat toe om met behulp van een infraroodsensor 400 liter EPS-parels exact te doseren. Alles wordt heel nauwkeurig gemeten, ook het additief door middel van digitale flowmeting. Dat garandeert niet alleen een constante kwaliteit maar ook dat alle bestanddelen er effectief aan zijn toegevoegd. De nieuwe machine kan tot 16 m³ EPS per uur verwerken afhankelijk van het gekozen product. Met die exacte dosering en nauwkeurigheid door middel van de nodige software is de EPS-machine van Overmat uniek in zijn soort op de Belgische markt.

Als enige hervulbaar op de werf

“De machine kan ook op de werf tijdens de werken opnieuw gevuld worden. Er is geen enkel ander systeem met die eigenschap. Om dat te bereiken zijn er 2 compartimenten voor EPS-parels voorzien. Als het ene compartiment leeg is, kan er met het andere verder gewerkt worden. Het lege gedeelte kan ondertussen bijgevuld worden doordat de machine zelf de aanzuiging van de EPS-parels kan doen vanuit een externe bron. De werken hoeven dus niet stilgelegd te worden om weg van de werf ergens anders te gaan bijvullen”, benadrukt Dirk Dergent, zaakvoerder van Overmat Belgium.

De monitoring van de nieuwe EPS-machine gebeurt volledig online en dat kan zelfs vanuit Italië waar de productie van de machine plaatsvindt. Er is ook radiografische afstandsbediening met 10 functies voorzien wat het mogelijk maakt om de machine zelfs vanop 8 tot 10 verdiepingen hoogte stil te leggen of te starten.