Nieuws Kempen Eerste Flowbikes vertrekken naar Spanje

Eerste Flowbikes vertrekken naar Spanje

Eerste Flowbikes vertrekken naar Spanje

flowbikeFlowbike uit Rijkevorsel zet zijn eerste stappen in het buitenland. De producent van e-bikes levert zijn fietsen voortaan ook aan twee Spaanse fietsenhandelaars. “Maandelijks gaat het om een tien tot vijftien fietsen”, meldt zaakvoerder Peter Lenaerts.

De zaakvoerder heeft al langer twee fietsenwinkels onder de naam Fietsenoutlet in Rijkevorsel en Deurne en startte een vijftal jaar geleden met Flowbike. “Wij ontwikkelen de modellen en zoeken de juiste componenten bij mekaar”, legt Lenaerts uit. “Voor de eigenlijke productie van de fietsen vonden we een partner in Duitsland.”

Op dit moment worden de Flowbikes verkocht via een 75-tal dealers verspreid over heel Vlaanderen. Jaarlijks gaan er een 800-tal de deur uit. Als verkoper heeft Flowbike ex-veldrijder Peter Van Santvliet uit Oelegem in dienst. “De verkoop stijgt jaar na jaar”, aldus de zaakvoerder. “Vorig jaar hadden we een 60-tal dealers, dit jaar zijn er dat weeral een 15-tal meer.”

Scherpe prijs
Flowbike onderscheidt zich in de sterk groeiende maar ook erg competitieve markt van de elektrische fietsen door een scherpe prijsstelling. “Onze duurste fiets blijft onder de 2.000 euro”, benadrukt Peter Lenaerts. “Niettemin is hij van een goede kwaliteit en komen er erg weinig terug met problemen.”

De eerste verkoop in Spanje gebeurde via een persoonlijk contact ter plaatse. “Ik heb nu een dame die Spaans- en Nederlandstalig is en die met prospectie in Spanje gaat starten. Even afwachten hoe dat zal lopen. Alleszins zit de markt van de e-bikes daar ook in een sterke groei.” Flowbike heeft drie mensen in dienst en wil de komende jaren doorgroeien naar meer dealers. “We willen ons merk verder ontplooien want we weten dat er nog heel wat groeipotentieel is”, besluit Peter Lenaerts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer