Nieuws Kempen Eerste handelszaak in Geel ontvangt het Certificaat Inbraak Veilig!

Eerste handelszaak in Geel ontvangt het Certificaat Inbraak Veilig!

Eerste handelszaak in Geel ontvangt het Certificaat Inbraak Veilig!

GEEL – Donderdag krijgt schoonheidssalon Glow als eerste Geelse winkel het Certificaat Inbraak Veilig. Meteen een opsteker voor de zaak van Ellen Leysen, die een goede maand geleden opende.

Wanneer je een inbraakpreventie-advies hebt aangevraagd en nadien alle geadviseerde maatregelen goed hebt uitgevoerd, ontvang je het ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Met dit certificaat kan de bewoner laten zien dat de woning, of in dit geval een handelszaak een goede basisbeveiliging heeft, zodat inbrekers meer tijd nodig hebben om je pand binnen te dringen. Daardoor verhoogt de kans dat de inbreker zijn poging stopt. De bewoner ontvangt een attest dat tien jaar geldig blijft, een sticker en een plaatje dat aan de gevel kan worden bevestigd. Dat zet misschien ook buren aan om hetzelfde te doen en het zal inbrekers ontmoedigen.

Glow doet het alvast goed omdat alle gevelopeningen van de handelszaak drie minuten inbraakwerend zijn. Bovendien is het hele pand uitgerust met stevig veiligheidsbeslag en camerabewaking.

Zelf advies aanvragen

Zo goed als alle huisbezoeken voor diefstalpreventief advies worden spontaan aangevraagd. In maar 6 procent van de gevallen wordt de preventiedienst gecontacteerd na een woninginbraak of poging tot inbraak. Meer informatie via www.certificaatinbraakveilig.be.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.