Eerste ‘Hart voor Herentalse Ondernemers’ naar AZ Herentals

Uitreiking Hart 15022016Unizo-Herentals heeft maandagavond voor de eerste keer de onderscheiding ‘Hart voor Herentalse Ondernemers’ uitgereikt. De award, in de vorm van een kunstwerk van Stijn Avonds, ging naar de dienst Orthopedische Heelkunde van het AZ Herentals voor hun rol bij de realisatie van het To Walk Again Postrevalidatiecentrum. De uitreiking vond plaats in Golfclub Witbos in Herentals in aanwezigheid van nationaal Unizo-voorzitter Karl Verlinden, presentator Rick De Leeuw en Marc Herremans, bezieler van To Walk Again.

De plaatselijke Unizo-afdeling oordeelde dat het centrum niet alleen het ziekenhuis maar ook ondernemers in Herentals en Herentals als stad nationaal op de kaart zal zetten. Ze bepleit de oprichting van een Kempense Health & Care Valley met Herentals als de zorgstad en het zorgcentrum van België.

Levenskwaliteit verbeteren
Ziekenhuisdirecteur Rudy Van Ballaer en orthopedisch chirurg Toon Claes, tegelijk voorzitter van To Walk Again vzw, reageerden zeer tevreden met de onderscheiding. “Het AZ Herentals, de dienst Orthopedie en alle partners van het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum en living lab zijn Unizo dankbaar voor deze bekroning van de jarenlange inzet om de levenskwaliteit en de participatie van mensen met een fysieke beperking te verbeteren, en om ondernemingen te helpen passende bewegingsactiviteiten en innovatieve producten en diensten aan te bieden.”

Unizo neemt zich voor jaarlijks de prijs ‘Hart voor Herentalse Ondernemers’ uit te reiken aan een ondernemer of organisatie die het jaar voordien een positieve impact realiseerde voor andere Herentalse ondernemers en dit over de gemeentegrenzen heen.