Nieuws Kempen Eerste Hoogstraatse aardbeien voor de koning

Eerste Hoogstraatse aardbeien voor de koning

Eerste Hoogstraatse aardbeien voor de koning

eerste aardbeien voor de koningHet is een jaarlijkse traditie dat het Hertogelijk Genootschap van de Ghesellen van de Aardbei de eerste oogst naar het koninklijk paleis brengt. Zoals de traditie het wil, neemt om de vijf jaar de koning de aardbeien zelf in ontvangst. Meer zelfs: dan proeft hij de eerste aardbeien van het jaar hoogstpersoonlijk. En zo gebeurde het gisteren tijdens een korte maar vorstelijke plechtigheid.

Koning Filip proefde en keurde en zei dat het goed was. Mooi rond, lekker sappig en smaakvol, zo was zijn oordeel over de Hoogstraatse aardbeien. De twee kisten aardbeien die de koning mocht ontvangen, werden geoogst door Pieter Jacobs uit Meerle. Het was de eerste keer dat zijn aardbeien werden overhandigd aan het Belgische Hof.

Het officiƫle startschot voor het nieuwe seizoen met een feestelijke seizoensstart gebeurt op donderdag 26 maart bij Veiling Hoogstraten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer