Nieuws Kempen Eigenaars winkelpanden willen aantrekkelijke Gasthuisstraat

Eigenaars winkelpanden willen aantrekkelijke Gasthuisstraat

Eigenaars winkelpanden willen aantrekkelijke Gasthuisstraat

VEGTvzwDrie eigenaars van winkelpanden in de Gasthuisstraat hebben de vzw Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout opgericht. Met de VEGT willen ze de handelaars actief ondersteunen om de aantrekkelijkheid van de winkelstraat te verbeteren en leegstand tegen te gaan. De initiatiefnemers zijn Sébastien Hendrickx (midden op de foto), Christophe De Strycker en Stanislas Peeters.

Met dit unieke initiatief willen de pandeigenaars de Turnhoutse Gasthuisstraat, de Sint-Antoniusstraat en Leopoldstraat weer op de kaart zetten. “De Gasthuisstraat moet weer de aantrekkelijkste funshopping straat van de Kempen worden, waar de klant meer dan ooit centraal staat”, meent voorzitter Sébastien Hendrickx. Daarnaast wil het VEGT-bestuur nieuwe en bestaande retailers warm maken om zich in de Gasthuisstraat te (her)vestigen.

Eendracht maakt macht
VEGT vzw wil de rol van manager op zich nemen om het Shopping Centrum Gasthuisstraat vorm te geven en te beheren. De aanpalende straten worden hier bewust bij betrokken onder het motto ‘eendracht maakt macht’. “Bedoeling is om samen met de handelaars één hechte groep te vormen en ervoor te zorgen dat opnieuw meer mensen het Turnhoutse stadscentrum bezoeken. De VEGT vzw en de handelaarsvereniging van de Gasthuisstraat (TWG) zullen daarom op gepaste tijdstippen de koppen bij elkaar steken om te kijken welke activiteiten bijkomend ondersteund zullen worden.”

Zowel het stadsbestuur als de handelaars reageren alvast enthousiast op het nieuwe project. “Nu is het onze taak om zoveel mogelijk eigenaars te overtuigen van de meerwaarde van VEGT, zodat ze mee hun schouders onder het initiatief zetten. Indien het project slaagt, zal het niet enkel een gunstig effect hebben op de Gasthuisstraat. Ook de andere Turnhoutse winkelstraten en horecazaken zullen hier wel bij varen”, concludeert Sébastien Hendrickx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Arendonk, Brasschaat
Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer