Nieuws Kempen Elektrische deel-auto landt in Arendonk

Elektrische deel-auto landt in Arendonk

Elektrische deel-auto landt in Arendonk

ARENDONK – In grootsteden is het al schering en inslag, maar voortaan kunnen ook inwoners van Arendonk een elektrisch voertuig huren voor enkele uren. De Gentse firma Battmobiel lanceert hiermee een primeur voor landelijk Vlaanderen.

Wie op reis gaat naar Europese grootsteden is deel-auto’s al gewoon. Ook in België maakt de formule furore, tot in de Kempen. Onder meer in Turnhout, Balen, Hulshout en Rijkevorsel bestaat er al een aanbod, weliswaar van auto’s op benzine. Maar nu wordt het dus ook mogelijk om elektrisch te gaan rijden.

Voor 32 euro per dag kan in Arendonk een elektrische deelauto worden gehuurd. De Hyundai Kona Electric wordt er ter beschikking gesteld door Battmobiel, een Oost-Vlaams bedrijf dat voor het eerst de elektrische formule uitprobeert in een landelijke gemeente. Het idee hierachter is dat het aanbod van openbaar vervoer er beperkter is, en zo’n deelauto dus meer marktpotentieel heeft.

Daarnaast wil Battmobiel met het initiatief de gemeenschap helpen versterken. Gebruikers van de deelauto zullen onderlinge contacten leggen en zo de (auto)banden met elkaar kunnen aanhalen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.