Nieuws Kempen EMDS richt zusterbedrijf GIMAT op: voortaan betoncentrales en service apart

EMDS richt zusterbedrijf GIMAT op: voortaan betoncentrales en service apart

EMDS richt zusterbedrijf GIMAT op: voortaan betoncentrales en service apart

HERENTALS – Aan Wolfstee 7 delen voortaan twee bedrijven hetzelfde adres: EMDS en GIMAT. Die laatste is een afsplitsing van de eerste om zich zo elk met een duidelijker profiel aan klanten te presenteren.

EMDS (European Machine Delivery & Service) uit Herentals startte in 2008 en is uitgegroeid tot een specialist in engineering, montage en service voor de zware industrie. Het bedrijf installeerde betoncentrales en zorgde ook voor het onderhoud en de service daarvan. Stelselmatig nam de vraag toe, zowel naar nieuwe betoncentrales, als naar onderhoud en service van diverse machines bij andere bedrijven. Daarom besliste het bedrijf om beide activiteiten te gaan opsplitsen.

2 zusters

GIMAT, het nieuw opgerichte bedrijf gaat zich voortaan toeleggen op de betoncentrales. EMDS kan zich nu ten volle profileren als een algemeen technisch service- en installatiebedrijf. Het specialiseert zich in revisies van mengers, werken aan transportbanden, persluchtsystemen, aanpassen van doseerbunkers, en dergelijke meer.

“Op deze manier kan elk bedrijf zich op een meer heldere manier aan klanten tonen”, licht Mario Wouters toe, die zaakvoerder wordt van GIMAT. “Het is toch fijner wanneer je ergens een service gaat uitvoeren, dat je ze niet bekijken als ‘de mannen van den beton’.”

Het personeel van EMDS blijft bij die firma in dienst. GIMAT zal voor sommige opdrachten dan zusterfirma EMDS inschakelen. Mario Wouters zal vanuit GIMAT de projecten coördineren.

De naam GIMAT staat trouwens voor Gino (Dierckx) en Mario (Wouters). De eerste is oprichter van EMDS, de tweede was er van bij het begin bij betrokken.

www.gimat.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer