Nieuws Kempen Entusia verkozen tot meest kansrijke Vlaamse innovatie

Entusia verkozen tot meest kansrijke Vlaamse innovatie

Entusia verkozen tot meest kansrijke Vlaamse innovatie

Entusia is verkozen tot meest kansrijke innovatie van België tijdens het Pitchevent Vlaanderen – Nederland 2021. Het Health&Care Network Kempen en het Nederlandse Care Innovation Center organiseerden samen dit online event. Bedrijven kregen een virtueel podium om hun innovaties voor te stellen aan organisaties uit de gezondheidszorg.

 

“Tijdens het event werden innovatieve ondernemingen uit de gezondheidszorg voorgedragen: 5 uit België en 5 uit Nederland”, vertelt Ellen Vanhoof van Health&Care Network Kempen. “Met een pitchvideo van 1 minuut konden bedrijven zichzelf voorstellen. Er werd gestemd door verpleegkundigen, specialisten en mensen uit zorginstellingen. Er waren 150 stemmende deelnemers, wat toch wel een succes is voor een online event.”

Het Health&Care Network Kempen wil zorginnovatie versterken door ondernemerschap en samenwerkingen aan te moedigen in gezondheidszorg. Zo kunnen vernieuwingen vlotter nationaal en internationaal doorstoten. De 7 Kempische partners van het netwerk komen uit 4 verschillende sectoren: de zorgsector, onderwijs, ondernemers en lokale overheden. Door samen te werken rond innovatie kunnen de de Kempen als regio meer in beeld zetten, zowel nationaal als internationaal. Ook aan het project van Entusia hebben verschillende partners ondersteund bij de ontwikkeling.

De verkiezing geeft Entusia de kans om in Nederland een nieuwe markt aan te boren. “De zorgsystemen zijn in alle landen anders, en hierdoor ligt een markt in een buurland soms verder weg dan je zou denken”, aldus Ellen Vanhoof.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.