Erwin Dockx viel eerder al in de prijzen. Foto: Slagerij Dockx

Erwin Dockx dingt mee naar de hoofdprijzen op de vakwedstrijd voor Europese slagers

Voor Erwin Dockx breekt een spannend weekend aan. De Turnhoutse slager neemt zaterdag deel aan de Europacup 2023, een vakwedstrijd voor Europese slagers. Zijn ingediende producten verdienden al zestien medailles maar nu worden de hoofdprijzen uitgedeeld.

De Europacup 2023, het internationaal kampioenschap voor Europese slagers, kent zaterdagavond haar ontknoping in het Nederlandse Heerlen. Het belooft een spannende avond te worden voor Erwin Dockx. Door een excellente productbeoordeling komt de Turnhoutse slager in aanmerking voor de hoofdprijzen die nu worden uitgereikt.

“Voor de wedstrijd diende ik zestien producten in en daarmee behaalde ik zestien medailles”, vertelt de Kempenaar trots. “Het ging onder meer om kalfsworst, kippenwit, afgeleiden van kippenwit, gekookte hesp en de hesp van het huis. Met die producten behaalde ik tien gouden, drie zilveren en drie bronzen medailles. Deze resultaten werden al meegedeeld en nu kreeg ik ook een officiële uitnodiging voor de prijsuitreiking. Tijdens die plechtige avond worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. De beste Belgische slagers worden bekroond maar ook producten kunnen de eretitel van ‘beste van Europa’ bekomen.”

De deelnemende producten van Erwin Dockx. Foto: Slagerij Dockx

Welke prijs Erwin Dockx te beurt zal vallen, is voor hem nog een vraagteken. “Mij maakt het echt niet uit welke prijs ik uiteindelijk behaal. Logischerwijze zou ik graag opnieuw op het podium staan bij de beste slagers van België. Dat is een hele eer maar anderzijds is het winnen van een categorie ook subliem. Een bekroning als beste product van Europa geeft natuurlijk ook kippenvel. Helaas kan ik de prijsuitreiking zaterdagavond zelf niet bijwonen. Mijn echtgenote en zus zullen de honneurs waarnemen en zij houden mij ongetwijfeld de hele tijd op de hoogte.”