ESC Groep GMI group Van links naar rechts: Luc Van der Putten (ESC), Robin Janssens (Capital A), Filip Huyzentruyt (GMI), Ludo Van Baelen (GMI), Koen Van de Vel (GMI), Jan Hofman (ESC), Philippe Smet (ESC), Benny Van Hyfte (ESC)

ESC Groep doet strategische overname van Kempense GMI group

De Oost-Vlaamse ESC Groep versterkt haar gelederen met GMI group en groeit verder door tot de grootste Microsoft Dynamics-partner in België en Nederland. Eerder dit jaar tekende ESC ook al twee Microsoft-partners in Nederland op.

GMI group uit Westerlo is een leidende onderneming in de wereld van Microsoft Cloud bedrijfsapplicaties. De twee ondernemers Koen Van de Vel en Ludo Van Baelen stonden mee aan de wieg van Navision Software, vandaag Microsoft Dynamics 365 Business Central in België. Naast ERP is GMI een expert in CRM, DMS & Digital Collaboration, Document Handling, e-commerce en BI. Ze bieden totaaloplossingen voor finance, handel, logistiek, discrete productie, installatietechniek, service en bouw.

“Sinds 2005 is het onze ambitie geweest om maximale toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten. Tegenwoordig verwachten bedrijven een customer experience die verder gaat dan louter het implementeren van technologie. De schaal van de ESC Groep biedt ons het platform om tegemoet te komen aan die vraag rond innovatie, technologieadoptie en strategisch advies”, verduidelijkt Ludo Van Baelen, managing director GMI group, zijn beslissing om toe te treden.

Above and beyond

“Elke dag gaan onze mensen “above and beyond’ om met technologie een positieve impact te maken bij organisaties. Diezelfde passie om het technologische te overstijgen en echt meerwaarde te bieden op business vlak is wat ons en GMI group verbindt. Ook hun expertise op het gebied van Migration & Modernisation in de overgang van on-premise-toepassingen naar de cloud is een perfecte fit op onze cloud-focus,” vult Jan Hofman, CEO van de ESC Group aan.

Koen Van De Vel, managing director GMI group: “Om maximale continuïteit en innovatie te waarborgen voor onze eigen IP, en op basis hiervan nog meer waarde te creëren voor onze klanten, is het partnership de juiste keuze. Dit geldt eveneens voor de verdere ontwikkeling van elke GMI'er die binnen de ESC Groep nog meer groeikansen, de juiste work-life balance en inhoudelijke uitdagingen zal vinden.”

De huidige managing directors van GMI group, Koen Van de Vel en Ludo Van Baelen, blijven aan boord als aandeelhouder in de nieuwe groep. Beiden zullen verder een actieve rol opnemen in het dagelijks beleid van GMI.