Nieuws Kempen Escape Rooms lanceren alternatief voor wie thuis zit

Escape Rooms lanceren alternatief voor wie thuis zit

Escape Rooms lanceren alternatief voor wie thuis zit

TURNHOUT/MOL/NIJLEN – De Kempense escape rooms hebben de impuls gegeven voor een project dat vandaag is gestart vanuit The Belgian Escape Room Federation. Daarmee kunnen kunnen mensen van thuis uit en gratis een escape room belevenis hebben. Het gaat om een online spel, dat evolueert zolang de coronacrisis duurt.

Door de coronacrisis blijven uiteraard ook escape rooms voorlopig gesloten. Maar liefhebbers kunnen vanaf nu terecht bij ‘The Big Pursuit’, een online uitdagende en mysterieuze zoektocht door een reeks puzzels. “Het is de bedoeling dat elke dag een raadsel of puzzel wordt geplaatst op de gelegenheidswebsite”, licht Kris Belmans toe van Escape 2300 in Turnhout en Escape Room Mol. “Die puzzels worden aangebracht door de escape rooms die lid zijn van de federatie en die mee in dit project stappen.”

Het spel ‘The Big Pursuit’ heeft ook een thema. “Een beruchte bende pleegt al jaren criminele feiten in Vlaanderen. Tijdens deze periode van lock down verleggen ze hun focus van offline naar online en proberen ze zo hun buit te veroveren”, klinkt het. “Sinds kort komen er steeds meer meldingen van verschillende escape rooms in Vlaanderen dat de bende ook actief is op hun websites en sociale media.”

Gratis

Het spel is gratis te spelen. Deelnemers kunnen punten verzamelen door de puzzels op te lossen en zo opklimmen in het klassement. Je kan ook hints vragen, maar dat kost dan weer punten. “Het is de bedoeling om dit vol te houden zolang de coronacrisis aanhoudt”, vertelt Kris Belmans. “Op het einde worden er prijzen weggegeven: een waardebon van 30 euro, een van 20 euro en een van 10 euro. Die bons zijn geldig in de deelnemende escape rooms.”

Breaking out Nijlen, Escape 2300 uit Turnhout en Escape Room Mol zijn de plaatsen uit de Kempen die dit mee ondersteunen. “We hebben mee aan de wieg gestaan van dit initiatief. Je kan eigenlijk wel zeggen dat het vanuit de Kempen is ontstaan”, geeft Kris Belmans nog toe.

www.bigpursuit.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.