Nieuws Kempen ETAP komt met baanbrekende ledverlichtingstechniek

ETAP komt met baanbrekende ledverlichtingstechniek

ETAP komt met baanbrekende ledverlichtingstechniek

ETAPETAP Lighting uit Malle heeft onder de naam DUAL•LENS een innovatieve lenstechnologie ontwikkeld specifiek voor de verlichting van grote ruimtes. De lens combineert een hoog comfort met een gerichte lichtverdeling voor uiteenlopende toepassingen. “DUAL•LENS is uniek op de markt”, zegt Christ’l Joris, voorzitter van de raad van bestuur van ETAP.

“Leds zijn felle lichtbronnen die moeten worden afgeschermd. Klanten ervaren nog heel wat ledverlichting als storend”, legt Joris uit. “Vanuit de lange traditie van ETAP om verlichting te maken die zowel energiezuinig als comfortabel is, werd DUAL•LENS ontwikkeld. De ontwikkeling kwam tot stand in nauwe samenwerking met een leverancier van kunststofprofielen.”

De innovatie maakt de combinatie van een goede lichtverdeling in dwarse richting – wat zorgt voor goed uitgelichte ruimtes en energiezuinige verlichting – met een goede langsafscherming, wat zorgt voor extra comfort. “Daartoe was het nodig om zowel de binnen- als de buitenzijde van de optiek een nauwkeurige structuur te geven tijdens het vormproces, wat nog nooit eerder werd gedaan”, aldus de topvrouw van ETAP.

Europese belangstelling
De nieuwe technologie wordt nu al gebruikt in drie productreeksen voor het verlichten van grote ruimtes met led, bijvoorbeeld in de industrie en de logistiek. De producten worden vooral verkocht in Europa maar via de eigen exportafdeling ook in andere landen zoals het Midden-Oosten. “De verwachting is dat de reeksen met DUAL•LENS de klassieke bestaande reeksen met fluo volledig gaan vervangen”, aldus nog Christ’l Joris.

Op Made in Kempen Live op donderdag 19 november in Turnhout brengt Christ’l Joris nog meer innovatieverhalen mee van bij ETAP. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan nu.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer