Een vorige winnaar van de Etion Kempenaar

Etion kiest Kempenaar 2022 en iedereen kan mee stemmen

MERKSPLAS - Werkgeversorganisatie Etion reikt op 6 oktober de 'Etion Kempenaar 2022' uit in Colonie 7 in Merksplas. Iedereen kan meestemmen op één van de drie genomineerden: Ooms Woonrealisaties, Renotec of Schoonmaak Kempen. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden overhandigt de award.

De Kempenaar is een award die een Kempense onderneming die focust op duurzame groei en aandacht heeft voor medewerkers en omgeving, onderscheidt. Een onafhankelijke jury selecteert hiervoor elk jaar drie bedrijven die kans maken op deze trofee.

Drie genomineerden

De eerste genomineerde is Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel, een Kempens familiebedrijf dat is opgericht in 1954 en nu 120 werknemers heeft. Oprichter Jan Ooms gaf zijn opvolgers als les mee: 'soigneer de mannen op de werf, want zij zorgen ervoor dat we bestaan'. Kwaliteit, respect, inzet en samenwerking zijn op die werf geen loze begrippen. Zelfs de samenwerking met onderaannemers overstijgt de generaties Ooms.

Renotec uit Geel startte in 1985 als een tijdelijke vereniging voor asbestsanering van de Warande in Turnhout, maar is ondertussen een bedrijf met zes divisies, drie studiebureaus en bijna negenhonderd werknemers. Renotec is marktleider in de meest uitdagende renovatieprojecten. Het bedrijf doet grote inspanningen om de beste mensen in hun vak aan te trekken. Met doorgedreven opleidingen voor alle niveaus motiveert het zijn medewerkers.

Met een startkapitaal van 250 euro richtte Kim Bogaerts in 2017 Schoonmaak Kempen op. Vijf jaar later heeft dit Hoogstraats bedrijf meer dan dertig medewerkers en komt een omzet van 2 miljoen euro in zicht. Binnen het bedrijf valt de familiale sfeer, waar verdraagzaamheid belangrijk is, op. Taallessen dienen om de integratie te verbeteren en de persoonlijke groei en verbondenheid van de werknemers te bevorderen.

Hoe stemmen?

Wie wordt de Etion Kempenaar 2022? Dat kunt u mee bepalen als u voor 3 oktober uw stem uitbrengt. Dat doet u hier.