Nieuws Kempen Europa ondersteunt renovatieproject van DE ARK in Turnhout

Europa ondersteunt renovatieproject van DE ARK in Turnhout

Europa ondersteunt renovatieproject van DE ARK in Turnhout

TURNHOUT – Woonmaatschappij DE ARK krijgt 170.000 euro subsidies voor energiezuinige technieken bij de renovatie van 22 huurwoningen in de Boerenkrijglaan en de Klaproosstraat. Die moet deze zomer zijn afgerond.

In 2019 is DE ARK gestart met de renovatie van 22 huizen in twee Turnhoutse straten. De woningen zijn binnen en buiten volledig gestript. “Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) krijgen we 170.000 euro subsidies. Dankzij die financiële steun verbeteren we ook de volledige ‘buitenschil’: dak, gevel en ramen” ,vertelt Peter Vanommeslaeghe, algemeen directeur van DE ARK.

De extra ingrepen zorgen voor een heel goede energiezuinigheid. “Met de steun die we van EFRO krijgen, kunnen we in dit project de woningen helemaal ‘inpakken’. Hoe energiezuiniger de huizen, hoe lager het verbruik en hoe lager de energiefactuur voor onze huurders. Het is dus een win-win voor milieu én de portemonnee van de mensen”, weet  Peter Vanommeslaeghe.

Tijdens de renovatie zorgt DE ARK in de buurt voor ‘vakantiewoningen’.  Bewoners krijgen zo een comfortabele woonst tijdens de renovatiewerken. De renovatie van een woning duurt ongeveer 15 weken.

De totale werken moeten eind zomer 2020 klaar zijn en kosten 2,535 miljoen euro. De verantwoordelijke aannemer is PIT Antwerpen, het ontwerp is van ARCHITECTEN COLLECTIEF ARCCO.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.