EuroParcs Zilverstrand Mol Foto: EuroParcs

EuroParcs moderniseert het Molse Zilverstrand

Het Molse gemeentebestuur geeft een positief advies voor het creëren van 111 nieuwe kavels op EuroParcs Zilverstrand. Met deze 111 nieuwe koopkavels wil EuroParcs Zilverstrand een volgende stap zetten in de stapsgewijze transformatie en modernisering van het vakantiepark.

De afgelopen jaren onderging EuroParcs Zilverstrand al grote veranderingen. Er kwamen nieuwe vakantiewoningen, wegen en voetpaden en de waterpartijen werden uitgebreid. Verder werd ook een nieuwe speeltuin voorzien én de infrastructuur opgefrist. De realisatie van nieuwe vakantiewoningen gebeurde vooral in het centrale deel van het vakantiepark.

Verdere stap

Met deze nieuwe vergunningsaanvraag gaat EuroParcs een stap verder. De focus ligt nu op het uiterste westelijke deel van het park, aansluitend op het vernieuwde centrale gedeelte. Op dit moment wordt een stuk van deze westelijke zone ingenomen door glamping, een ander deel wordt in de zomermaanden als tentencamping gebruikt. Alle oude en vervallen caravans die er vroeger stonden, werden een tijdje geleden al verwijderd. Bedoeling is dat de glampingtenten na de uitbreiding naar een ander deel van het park verhuizen.

111 nieuwe vakantiewoningen

Met de nieuwe ontwikkeling wil het vakantiepark de bestaande oude wegverharding – met de bijhorende verlichtingspalen – in dit deel van het park verwijderen. Ook het oude toiletgebouw ruimt plaats. De nieuwe verkaveling met 111 loten voor vakantiewoningen wil zich maximaal integreren in de bestaande groene omgeving. Elke toekomstige vakantiewoning krijgt zijn eigen parkeerplaats.