Een simulatie van de Europe Inland Logistics 21-site in Laakdal/Meerhout. Foto: Wilma Wastiau

Europe Inland Logistics 21-site is uitgerust voor een volledig geëlektrificeerde vloot

LAAKDAL, MEERHOUT - Heylen Warehouses stelde donderdag trots de Europe Inland Logistics 21-site voor aan de Nikelaan op de grens van Laakdal en Meerhout. Het nieuwe logistieke gebouw, dat uitgerust is voor een volledig geëlektrificeerde vloot, zal binnenkort in gebruik worden genomen door Tailormade Logistics.

In aanwezigheid van Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) vond donderdag de inhuldiging plaats van de Europe Inland Logistics 21-site in Laakdal. Het gloednieuwe gebouw van 32.000 vierkante meter werd opgetrokken door het Herentalse Heylen Warehouses en zal binnenkort in gebruik genomen worden door Tailormade Logistics, dat gespecialiseerd is in transport en logistiek.

“Deze realisatie is erg belangrijk voor ons”, vertelt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. “Wij focussen op multimodale locaties en deze is daar een perfect voorbeeld van door de aanwezigheid van het Albertkanaal, een spoorlijn en de snelweg E313. Anderzijds voldoet de logistieke site aan de hoogstaande BREEAM-normen voor duurzaamheid en innovatie. Zo wordt bijvoorbeeld de volledige dakoppervlakte voorzien van 4.400 zonnepanelen, goed voor een productie van 2,4 megawatt.”

Voor de inhuldiging verzamelden Philippe Deschilder (CEO Heylen Warehouses), Ralph Caspanni (CEO Heyelen Warehouses), minister Lydia Peeters, Wim Heylen (Heylen Group) en Nicolas Van Damme (CFO Heylen Warehouses) in Laakdal. — © AF

“In dit nieuwe logistieke gebouw zijn bovendien alle voorzieningen aanwezig voor een volledig geëlektrificeerde vloot”, vult Nicolas Van Damme van Heylen Warehouses aan. “Boven alle laadbruggen worden superchargers geplaatst. Zo kunnen vrachtwagens elektrisch geladen worden terwijl ze goederen laden en lossen. Dat stelt Tailormade Logistics in staat om de beperkte trajecten naar de containerterminal van BCTN in Ham en DLCT in Grobbendonk met een volledig geëlektrificeerde vloot te overbruggen.”

Tijdens de inhuldiging van de nieuwe Europe Inland Logistics 21-site werd ook de toekomstige huurder Tailormade Logistics voorgesteld. “Wij zijn trots een koploper te zijn binnen onze sector op vlak van duurzaamheid”, aldus CEO Bert Vandecaveye. “Het aandeel van multimodaal vervoer binnen onze omzet groeit al enkele jaren significant. De ligging van de site in Laakdal/Meerhout, naast BCTN en op 35 km van DLCT, de barge terminal in Grobbendonk, stellen ons in staat ons multimodaal aanbod verder uit te bouwen.”