Nieuws Kempen Europese miljoenenboete voor Campine uit Beerse gehalveerd

Europese miljoenenboete voor Campine uit Beerse gehalveerd

Europese miljoenenboete voor Campine uit Beerse gehalveerd

BEERSE – Het Gerecht van de Europese Unie, een onderdeel van het Hof van Justitie in Luxemburg, heeft de boete van 8,1 miljoen euro voor het Kempense recyclingbedrijf Campine teruggebracht naar 4,2 miljoen euro. Campine uit Beerse werd in 2017 door de Europese Commissie veroordeeld omdat het prijsafspraken had gemaakt voor de inkoop van afgedankte accu’s.

Onderzoek van de Europese Commissie bracht twee jaar geleden aan het licht dat vier recyclingbedrijven tussen 2009 en 2012 aan een kartel deelnamen dat afspraken maakte over de inkoopprijzen voor afgedankte loodaccu’s in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Naast het Belgische Campine ging het om Eco-Bat Technologies uit het Verenigd Koninkrijk, het Amerikaanse Johnson Controls en het Franse Recylex.

Omdat het het bestaan van het kartel aan het licht had gebracht, ontliep Johnson Controls een geldboete. Eco-Bat kreeg een sanctie van 32,7 miljoen euro opgelegd, Recylex moest 26,7 miljoen betalen en Campine 8,1 miljoen. Het Kempense bedrijf ging tegen zijn veroordeling in beroep.

Het Gerecht van de Europese Unie heeft een deel van de boete voor Campine nu kwijtgescholden. Het bedrijf uit Beerse moet nog 4,2 miljoen euro betalen. De rechters achten het onvoldoende bewezen dat Campine tijdens de hele periode dat het kartel bestond, er ook effectief van op de hoogte was en aan meewerkte.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer