Eurosys – Van Roey.be Foto: WMH Project

EuroSys en VanRoey ICT bundelen krachten

TURNHOUT - GEEL- ANTWERPEN - MECHELEN - ICT-specialist EuroSys kondigt vandaag aan dat investeringsmaatschappij Fortino Capital een belangrijke participatie in haar bedrijf heeft genomen. In juni 2022, nam Fortino ook al een belang in sectorgenoot VanRoey.be. De combinatie levert een nieuwe, sterke ICT-speler met een omzet van 60 miljoen euro.

Beide bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Samen stonden ze 22 jaar geleden aan de wieg van de aankoopgroepering Qcom, waar ze sindsdien samenwerken. Ze hebben een erg vergelijkbare bedrijfscultuur en tegelijkertijd beschikken ze ook over een erg complementaire dienstverlening.

Zo was EuroSys het eerste bedrijf in zijn segment dat het ISO 27001-cerfiticaat behaalde waardoor het een voorloper is op het vlak van digitale veiligheid.

Dit terwijl Van Roey.be, dat ook kantoren heeft in Geel, Antwerpen en Mechelen, reeds jaren gekend staat als Networking en Cybersecurity specialist met expertise in Fortinet, HPE- Aruba en Ruckus.

Onmisbaar element

De drie partijen geloven sterk in de samenwerking. “Niemand ontkent nog dat ICT een onmisbaar maar kwetsbaar element is geworden in de bedrijfswereld. Technologie maakt ons leven makkelijker maar de achterliggende ICT-architectuur wordt steeds complexer”, vertelt Pat Van Roey, CEO bij VanRoey ICT Group.

“Op dit moment kunnen enkel ICT Service providers met een duidelijke focus en een uitgebreid team van experten, voldoende kennis blijven opbouwen om continuïteit te garanderen. Door de teams en kennis van Eurosys en VanRoey te bundelen,  gaan we samen naar een #NextLevel service niveau. Met onze uitgebreide managed services oplossing ontzorgen we onze klanten op vlak van ICT en behoeden we hen voor cybersecurity bedreigingen.”

"EuroSys heeft de afgelopen jaren een belangrijk groeitraject afgelegd. In omzet en grootte, maar ook op het vlak van kennis en dienstverlening. Het was voor ons echter duidelijk dat, als we deze sterke groei in een consoliderende markt willen blijven verder zetten, we op zoek moeten naar een samenwerking die onze groeiambities kon versterken”, zegt Mark Lens, Founder van EuroSys.

“Met de ondersteuning van Fortino Capital en VanRoey als sparring partner hebben we die samenwerking gevonden. Wat voor ons van belang was, is de zekerheid dat onze medewerkers en onze klanten zich thuis zullen voelen in deze nieuwe structuur."

Toonaangevende dienstverlener

"We hebben een uitgesproken ambitie om verder te groeien in mensen, expertise en klantenportfolio. De combinatie van EuroSys met VanRoey ICT past in onze groeistrategie waarbij we zowel expertise verbreding als geografische uitbreiding realiseren”, zegt Steven De Troyer, Partner bij Fortino Capital.

“Samen zijn we goed op weg om verder positie te nemen als toonaangevende dienstverlener in het ICT-landschap.”