EVELIEN OPENT EIGEN HUIDKLINIEK Evelien Mangelschots verwelkomt haar klanten sinds zaterdag in haar nieuwe huidkliniek Évive. — © RR

Evelien groeit in vijf jaar van pedicure in kamertje tot hoogtechnologische huidkliniek: “Ik wilde meer dan die voeten alleen”

Evelien Mangelschots begon vijf jaar geleden haar praktijk als pedicure in bijberoep in een kamertje in haar privéwoning. Nu opende ze haar eigen huidkliniek met hoogtechnologische behandelingen in Geel-Winkelomheide.

Met haar praktijk zit de Geelse sinds zaterdag op Winkelomseheide 32 officieel onder hetzelfde dak als het familiebedrijf Orthosystems. In deze zaak die gespecialiseerd is in de productie op maat van othopedisch schoeisel had de jongedame zelf al eerder een praktijkruimte. Maar toch begon het verhaal zowat vijf jaar geleden in haar privéwoning. “Ik vond mezelf te jong om een job te doen die niet volledig bij me paste”, vertelt ze over die beginperiode. “Daarom maakte ik in 2019 de switch van huishoudhulp naar pedicure aan huis in bijberoep, nadat ik daarvoor verschillende opleidingen had gevolgd. Dat bleek een uitstekende keuze. Het liep zo goed dat ik eerst een kleine slaapkamer thuis omvormde tot pedicureruimte, om dan in 2021 aan de slag te gaan als zelfstandige in hoofdberoep.”

Als geschoolde medische pedicure kon ze zich ook ontfermen over probleemvoeten. “Maar na enkele jaren begon het te kriebelen en wilde ik meer dan die voeten alleen”, vertelt ze. “Ik begon me dan ook te verdiepen in skincare en huidverbeterings- en verstevigingsbehandelingen. Het werd een zoektocht naar het beste van het beste, zowel in behandelingen, producten als toestellen. Dat ik nu een eigen high end skinclinic open, kan ik bijna zelf niet geloven. Ik denk dat zowel mijn passie als voortdurende dorst naar meer kennis en expertise ervoor hebben gezorgd dat mijn carrière in stroomversnelling is geraakt.”

Yentl en Evelien. — © RR

Revolutionaire apparatuur

In die nieuwe praktijk, waarbij haar oude naam By Evelien Mangelschots wijzigt in Évive, biedt Evelien samen met haar collega Yentl in vier verschillende ruimtes een breed aanbod aan behandelingen rond huidverbetering aan. Dat gaat van gelaatsverzorging over definitieve ontharing tot voetbehandelingen. Daarvoor heeft ze enkele hoogtechnologische apparaten in huis gehaald. Een blikvanger noemt ze het Icoone-apparaat. “Ik was een van de eersten in België die dit toestel in mijn behandelingen gebruikte. Dit revolutionaire instrument biedt oplossingen voor verschillende huidproblemen, huidververslapping, cellulitis, littekens en zelfs verbeterende sportprestaties. Daarnaast gebruik ik nog geavanceerde technologieën, zoals laserontharing en een award-winnende behandeling HydraFacial.”

In haar behandelingen stelt ze de klant voorop, in die mate dat iedere behandeling in verregaand overleg gebeurt. “Zo kan ik een zo doelgericht en gepersonaliseerd mogelijk behandelplan ontwikkelen en ervoor zorgen dat elke klant zich betrokken voelt bij zijn of haar reis naar schoonheid én welzijn”, zegt de specialiste.

Info: http://www.byevelienmangelschots.com