Nieuws Kempen EW Dakwerken plaatst dakterrassen op indrukwekkende gebouwen

EW Dakwerken plaatst dakterrassen op indrukwekkende gebouwen

EW Dakwerken plaatst dakterrassen op indrukwekkende gebouwen

EWdakwerken15 jaar geleden begon Tom Engelen met een eigen zaak, nadat hij zelf een aantal jaren actief was geweest in de bouwsector. “Ik begon met alles wat moest gebeuren op platte daken, maar al snel specialiseerde ik me in een nichemarkt: dakterrassen.”

Elk jaar een bijzonder project
“De zaken kwamen in een stroomversnelling toen wij als bij toeval in 2004 gevraagd werden door een tijdelijke vereniging van enkele grote bouwfirma’s die samen een groot kantoorgebouw aan het Brusselse zuidstation realiseerden. EW Dakwerken werd gevraagd om 10.000 m2 dakterrassen te leggen. Omdat we ons werk toen goed hadden gedaan, zaten we in de contactlijst van firma’s als Kumpen, Cordeel, Democo, Van Roey en Interbuild. En sindsdien is er elk jaar wel een bijzonder project waaraan wij mogen meewerken. Zo realiseerden we ook 3000 m2 dakterrassen voor de Europese School in Laken, de dakterrassen van het hoogste gebouw van België, UP-Site in Brussel, en vorige week waren we zelfs toevallig op TV toen Bartel Van Riet voor het programma Groenland op bezoek ging bij de Corda Campus in Hasselt. Dat gebouw van zes verdiepingen heeft een hele schuine wand in de vorm van een schans die met gras is geplavijd. EW Dakwerken tekende daar voor de aanleg van de dakterrassen”, zegt Tom Engelen fier.

Nieuw kantoorgebouw en eerste bediende zorgen mee voor goed gevuld orderboekje
EW Dakwerken werkte jarenlang vanuit de living van haar zaakvoerder, met materialen in een garage en bij de bomma. “Vier jaar geleden hebben we in Balen aan de Nagelsberg een groot magazijn gebouwd, en dit jaar hebben we ook de bouw van onze kantoorruimte afgerond.”

Het Balense bedrijf heeft 10 arbeiders in dienst en doet in vakantieperiodes beroep op studenten. “Ik heb allemaal jongens uit Balen in dienst. We hebben zoveel werk, maar de kwaliteit moet gehandhaafd blijven. Ik zeg hen dan dat het zo goed gemaakt moet zijn zoals ze het thuis zelf ook zouden willen. We zijn nu met 7 man bezig aan een project aan de VUB in Brussel en ik ben in gesprek met een aantal grote firma’s van dakwerkers. Sinds drie maanden heb ik nu mijn allereerste bediende in dienst om mijn administratie en bestellingen mee op te volgen. De opdrachten stromen binnen en we zijn nu al aan het plannen voor januari en februari.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer