Nieuws Kempen Ex-bankier schrijft ‘Sjacheraar in (w)aandelen”

Ex-bankier schrijft ‘Sjacheraar in (w)aandelen”

Ex-bankier schrijft ‘Sjacheraar in (w)aandelen”

jan versantvoortJan Versantvoort uit Oud-Turnhout heeft zijn nieuwe roman klaar. Die kreeg als titel ‘Sjacheraar in (w)aandelen’. Het boek brengt het verhaal van een jonge, asociale bankconsulent.

Uit het leven gegrepen? “Gedurende mijn loopbaan van bijna veertig jaar in de financiële sector heb ik ruimschoots de tijd gehad om een heleboel markante anekdotes te noteren die zich in het kantoor en tijdens huisbezoeken hebben afgespeeld. Dat betekent echter niet dat al deze feiten ook letterlijk zo zijn gebeurd”, zegt de 69-jarige Versantvoort. “Het boek is persiflerend bedoeld. Veel feiten hebben een grond van waarheid maar werden door mij zodanig uitvergroot en vervormd dat ze met de nodige korrels zout moeten worden genomen.”

Kritiek aan commerciële banken
“Doorgaans zijn bankadviseurs goedaardige mensen met eerlijke bedoelingen maar zoals bekend zitten er in elke mand vol smakelijke olijven minstens één of twee rotte exemplaren. Een foutje der natuur dat zich evenzo bij de mensheid manifesteert. Senne Debie, de centrale figuur uit mijn boek, is de verpersoonlijking van zo’n biologische dwaling.”

“Hoewel ik geen rancuneuze gevoelens heb overgehouden aan mijn bancair verleden, kon ik het niet laten op zekere momenten kritiek te uiten aan het adres van de commerciële banken. De nonchalance waarmee ze in een recent verleden de tegoeden van hun klanten hebben beheerd, zonder toereikende reservebuffers in te bouwen, wijst op algehele incompetentie.”

Jan Versantvoort ging in 2005 met vervroegd pensioen. In 2009 publiceerde hij zijn eerste boek, ‘Kaaskop incognito’. Vijf jaar later is zijn roman ‘Sjacheraar in (w)aandelen’ een feit. Het boek kost € 19,95, is verschenen bij Brave New Books (Amsterdam) en is verkrijgbaar via webwinkels en de Vlaamse en Nederlandse boekhandel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer