Nieuws Kempen Extra tewerkstelling door meer productie bij DAF

Extra tewerkstelling door meer productie bij DAF

Extra tewerkstelling door meer productie bij DAF

WESTERLO/EINDHOVEN – DAF gaat vanaf november de productie verder verhogen naar 192 trucks. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de vrachtwagenfabrikant dat vrijdag aan de medewerkers laten weten. Vorige maand uitte DAF al het voornemen om de productie weer te verhogen naar 180 trucks per dag. Daar komen er nu dus nog bij.

Als DAF vanaf november 192 trucks per dag produceert, zit het bijna weer aan het niveau van voor de corona-uitbraak. Toen verlieten dagelijks 200 nieuwe vrachtwagens de fabriek. De beslissing heeft ook een gunstig effect op de tewerkstelling. DAF werft 300 medewerkers om het tempo per 1 november verder te kunnen opschroeven. Daarvan zijn er zo’n 120 nodig in Eindhoven en 180 in Westerlo. Die aantallen komen bovenop de 120 werknemers die DAF in Westerlo al zoekt voor de productieverhoging vanaf oktober. Met andere woorden: alles samen is er plaats voor 300 bijkomende medewerkers in de DAF-vestiging in Oevel (Westerlo).

,,De economie laat in heel Europa een – zij het voorzichtig – herstel zien en dat heeft positieve gevolgen voor de vraag naar vrachtwagens”, stelt president-directeur Harry Wolters in een mededeling aan het personeel. ,,Dat leidt ook tot meer vertrouwen bij vervoerders die de aanschaf van een truck eerder uitstelden en nu alsnog tot aankoop overgaan.”

Nederland en Engeland

De cabines en assen die vanaf november dagelijks vertrekken vanuit Oevel worden verder verwerkt in Eindhoven (170 stuks) en in het Britse Leyland (22 stuks) tot volledig afgewerkte trucks.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.