ExxonMobil Meerhout ExxonMobil gaat tegen begin volgend jaar 38 tot 50 jobs schrappen in zijn polymerenfabriek in de Kempense gemeente Meerhout. — © ExxonMobil

ExxonMobil schrapt 38 tot 50 jobs in Meerhoutse polymerenfabriek

Het petrochemiebedrijf ExxonMobil wil in zijn polymerenfabriek in Meerhout 38 tot 50 jobs schrappen tegen begin volgend jaar. In de fabriek werken vandaag 142 mensen.

ExxonMobil maakt in Meerhout zogenaamde ‘lage dichtheid polyethyleen (LDPE)’. Die materialen worden bijvoorbeeld gebruikt in verpakkingen en in plastic draagtassen. In de fabriek werken vandaag 142 mensen. Tegen begin volgend jaar zullen dat er veel minder zijn. ExxonMobil wil 38 tot 50 jobs schrappen tegen begin 2025.

Dat heeft te maken met de steeds dieper snijdende crisis in de chemiesector. “De Europese chemische industrie staat voor een uitdagend ondernemingsklimaat”, zegt ExxonMobil in een mededeling aan de werknemers. “Dat komt onder meer door een stagnerende vraag naar polyethyleen, en door de hoge loon- en energiekosten en de regelgevingsdruk.”

ExxonMobil verwacht dat de jobverliezen kunnen worden opgevangen met herplaatsingen, pensioneringen, een tijdelijke beperking van de aanwervingen en een natuurlijk verloop, maar het bedrijf sluit ook ontslagen niet uit.