Fabienne Verbeek (GNA): “Ik zie mijn mannen graag”

KASTERLEE - GNA verhuisde dit jaar van Herentals naar de industriezone Kemelbeek in Tielen (Kasterlee). "Noodzakelijk was die verhuizing niet, maar ik deed het voor mijn mannen", zegt gedelegeerd bestuurder Fabienne Verbeek. "Deze werkomgeving is veel aangenamer."

GNA doet als bedrijf niet meteen een belletje rinkelen. Toch krijgen we allemaal wel eens te maken met een product van het bedrijf. Want GNA, dat software ontwikkelt om industriële processen te automatiseren en weeg- en brandstofregistratiesystemen verkoopt, ontwikkelde ook de software voor recyclageparken. Wanneer u zich dus met uw identiteitskaart registreert als bezoeker van het recyclagepark, doet u dat via een systeem dat door GNA is ontwikkeld en wordt beheerd.

Nieuwbouw

In april verhuisde GNA naar een nieuw bedrijfsgebouw in Tielen. “Noodzakelijk was dat niet”, verrast Fabienne Verbeek ons. “Ik nam deze beslissing om onze werknemers een aangenamere werkomgeving te bieden. Ik kon het oude gebouw in Herentals goed verkopen. Hier werken we in een zeer mooi gebouw, energiezuinig, waarin we met kleuren en glas een aangename werksfeer hebben gecreëerd. We hebben hier zelfs een fitness, met alles erop en eraan.”

GNA heeft vandaag veertien medewerkers. “Dat waren er ooit meer dan veertig, maar dat vond niemand goed”, geeft Fabienne Verbeek toe. “Ik was de controle wat kwijt. Vandaag hebben we een kleiner, maar erg hecht team. We zijn een gezond bedrijf dat het de voorbije jaren erg goed heeft gedaan.”

Personeel houden

In het nieuwe gebouw is groei wel mogelijk en dat is ook nog steeds Fabiennes ambitie, maar nieuwe mensen, vooral industriële technici, vinden is geen sinecure. Daarom focust de zaakvoerster vooral op het behoud. “Dat lukt. Het verloop is erg laag. Vele mensen werken hier al jaren. Zopas vertelde de werfleider me nog dat hij wekelijks aanbiedingen krijgt, maar verkiest om hier te blijven. Dat maakt me gelukkig.”

Geregeld soep

“Ik probeer mijn mannen – er is ook één vrouw bij – daarom geregeld wat terug te geven. Ik maak soep voor hen en trakteer geregeld. Dat is niet nodig, maar het draagt bij tot de sfeer. Belangrijker is dat ik hun veel vertrouwen en verantwoordelijkheid schenk. En dat ik aandacht heb voor hun partners, die we af en toe ook uitnodigen. Elk jaar is er een familiedag.”

Ecologisch

Fabienne Verbeek woont zelf boven haar bedrijf. Dat is een bewuste keuze. “Ik kan gelukkig goed werk afblokken, maar als ik zin heb om ’s avonds nog wat te werken, moet ik maar naar beneden gaan. Mijn mannen appreciëren ook de ecologische aanpak. Het dak ligt vol zonnepanelen en ons wagenpark is vernieuwd. De hybride wagens laden hier op. Dat is een grote investering, maar die betaalt zichzelf terug.”

“Iedereen verklaarde me gek toen ik de keuze voor een nieuw bedrijfsgebouw maakte, maar ik zie mijn mannen zo graag. Dit is geen investering in bakstenen, maar een investering in een hecht en trouw team.”