Nieuws Kempen Faillissement IBC treft 20 werknemers

Faillissement IBC treft 20 werknemers

foto: Google

Faillissement IBC treft 20 werknemers

ZANDHOVEN – In een van onze eerdere berichten kon u al lezen dat de rechtbank in Antwerpen IBC in Zandhoven failliet heeft verklaard, voluit: Internationale Bouw en Constructie. Bij het faillissement is een twintigtal werknemers betrokken.

IBC werd meer dan veertig jaar geleden opgericht door wijlen Gust Zagers en was een pionier op het vlak van massieve houtbouw in Vlaanderen. “Houtbouw is blijkbaar een moeilijke branche geworden”, vertelt curator Jean Hendrickx in Het Nieuwsblad. “De snelheid van het houtbouwproces dat bedrijven als IBC vroeger een voordeelpositie gaf, is blijkbaar minder belangrijk voor bouwers van tegenwoordig.”

IBC bouwde een reputatie op met houten chalets voor weekendverblijven, clubgebouwen, paardenstallen, garages en poolhouses. Bij IBC werkte nog een twintigtal mensen. Zij hebben nu hun ontslag gekregen. De bedrijfsgebouwen aan de Vierselbaan en de grond op het tentoonstellingspark aan de Ringlaan zitten in een andere vennootschap en worden voorlopig niet verkocht.

Op zoek naar overnemer

De zoektocht is nu begonnen naar een overnemer voor het handelsfonds en de orderportefeuille, bestaande uit zo’n 33 getekende projecten ter waarde van ongeveer drie miljoen euro. “De meeste projecten zijn al in een gevorderd stadium, sommige zijn zelfs al vergund”, zegt curator Hendrickx. “De interesse is groot, wat me optimistisch stemt. Wij trachten nog het nodige te doen voor de mensen die al met een bijna afgewerkt bouwproject zitten en nog op afwerking wachten. Wij kunnen niet garanderen dat dat nog zal gebeuren. Zij komen in de groep bij de schuldeisers.”

Parallel aan de verkoop van het handelsfonds en orderportefeuille bereidt veilinghuis Vavato de verkoop per opbod voor van het machinepark, de computers, voertuigen en alle andere roerende goederen voor. De aangeboden goederen komen in oktober online te staan op vavato.com

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.