Nieuws Kempen Faillissementen in de Kempen: post-corona-effect blijft voorlopig uit

Faillissementen in de Kempen: post-corona-effect blijft voorlopig uit

Faillissementen in de Kempen: post-corona-effect blijft voorlopig uit

TURNHOUT – Graydon Belgium publiceerde onlangs een een nieuw rapport over de faillissementen in ons land. De cijfers zijn niet bemoedigend, maar er zijn grote regionale verschillen. In het arrondissement Turnhout valt het nog wel mee en is er voorlopig geen sprake van een faillissementenstroom na corona.

De bouwsector heeft de horeca voorbijgestoken in aantal faillissementen. Dat blijkt uit de studie van Graydon Belgium. Ook de Kempen ging de voorbije maanden een aantal bouwbedrijven over de kop. HR-Bouw uit Vorselaar, met 18 werknemers, en HC-Enterprise uit Balen, met 52 werknemers, waren de grootste bouwbedrijven die het loodje legden.

Grotere faillissementen

Andere opvallende faillissementen waren die van Remy Automotive in Herentals, dat startmotoren en dynamo’s produceerde en nog 35 mensen in dienst had, en autocarbedrijf De Blauwvoet uit Balen met 23 werknemers.

Grote regionale verschillen

Graydon stelt vast dat het aantal faillissementen in de provincie Antwerpen in mei 2022 met 200% is gestegen ten opzichte van 2021. Maar hier zijn grote regionale verschillen. In het arrondissement Turnhout ging het over een stijging van 45%.

Zoals in 2019

Ook dit cijfer moet worden gerelativeerd, want de voorbije twee jaar lag het aantal faillissementen extreem laag. Als we kijken naar 2019, noteerden we in het arrondissement Turnhout in mei 35 faillissementen. Precies evenveel als in mei 2022.

Voor de periode van januari tot mei zijn de cijfers nog meer geruststellend. Van januari tot mei 2019 waren er in de Kempen 168 faillissementen, in 2021 waren er dat 115, in 2022 tellen we er 150.

De lang verwachte faillissementenstroom waarnaar Graydon Belgium in zijn studie verwijst, is dus in de Kempen (nog) niet op gang gekomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.