Plastic-Bekers

Familiebedrijfje start met verhuur plastic bekers

NIJLEN – Het verbod op wegwerpbekers op festivals lijkt verscheidene nieuwe initiatieven in gang te zetten, onder meer in Nijlen. Chris Beullens en zijn zonen Brent en Mathias startten begin deze maand met Cup2Rent, en hebben nu zo’n 35.000 herbruikbare bekers in hun garage liggen.

Sinds dit jaar mag drank tijdens evenementen niet meer worden aangeboden in wegwerpbekers. Ook Brent en Mathias Beullens, die in het bestuur van Jeugdhuis Kroenkel zitten, werden met die nieuwe wet geconfronteerd en kwamen zo op het idee om zelf herbruikbare bekers te gaan verhuren.

Vele soorten

Op 1 januari is Cup2Rent gestart. Sindsdien maakten al drie evenementen gebruik van hun diensten. “We leveren in de hele Benelux, en hebben een grote voorraad aan verschillende types bekers: bier, frisdrank, wijn, cava, jenever,… Iedereen kan bij ons bekers huren, van een nieuwjaarsdrink tot een sportevenement of van een kleine fuif tot een groot festival”, zeggen de initiatiefnemers enthousiast.

Cup2Rent biedt nog een leuke service: de huurder mag de bekers vuil teruggeven. “Tijdens de fuif kan je ze al eens snel uitspoelen, maar om schimmel te vermijden nemen wij de laatste afwasbeurt op ons. En zo nemen we ook een extra last weg van de gebruiker.”

www.cup2rent.be