Nieuws Kempen Farmabedrijf MSD splitst een deel van zijn activiteiten af

Farmabedrijf MSD splitst een deel van zijn activiteiten af

Farmabedrijf MSD splitst een deel van zijn activiteiten af

HEIST-OP-DEN-BERG – Het Amerikaanse farmabedrijf MSD, dat een productie- en verpakkingsvestiging heeft in Heist-op-den-Berg, splitst een gedeelte van zijn activiteiten af in een aparte onderneming. De afdeling in Heist-op-den-Berg zal deel uitmaken van dat nieuwe bedrijf. De operatie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid daar.

In ons land heeft MSD ongeveer 1.000 werknemers, waarvan een 800-tal in Heist-op-den-Berg. MSD maakte het nieuws van de afsplitsing woensdag bekend samen met de publicatie van de jaarresultaten. Het is de bedoeling dat de nieuwe onderneming, die voorlopig NewCo heet, onderdak zal bieden aan geneesmiddelen die geen sterke groei meer kennen, bijvoorbeeld doordat er geen patenten meer op van toepassing zijn. Daarnaast komt ook de afdeling vrouwengezondheid, met onder andere de anticonceptiva, terecht onder NewCo.

MSD wil zich meer gaan focussen op snelgroeiende producten tegen kanker en vaccins en diergeneeskundige producten. Zo was het product Keytruda, gebruikt in de immunotherapie, in 2019 goed voor bijna een kwart van de groepsomzet. Keytruda is ondertussen goed op weg om een van de best verkochte medicijnen ooit te worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.