Nieuws Kempen Fietsen en wijn, dat is pas fijn

Fietsen en wijn, dat is pas fijn

Fietsen en wijn, dat is pas fijn

la buena vidaLa Buena Vida uit Mol, specialist in Spaanse wijnen, is partner geworden van het Baguet Bicycle Center, dat fietsstages in Spanje organiseert en werd opgericht door ex-profrenner Serge Baguet. De Kempense wijnimporteur gaat wijnhuizen selecteren om die te integreren in de wielerstages. “Najaar 2017 bieden we de eerste gecombineerde reis aan”, zegt Johan Sterckx, samen met Wim Vanleuven zaakvoerder van La Buena Vida.

Het Molse wijnhuis heeft een stevige voet in het wielermilieu. Niet alleen is Sterckx zelf een gepassioneerd fietser, er zijn ook de contacten met Mollenaars Wilfried Peeters en Tom Boonen als organisatoren van To Walk Again, waar La Buena Vida al jaren wijnpartner is.

Meerwaarde
“Omwille van de ziekte van Serge Baguet hebben nu enkele vrijwilligers het werk van hem overgenomen om alles in goede banen te leiden”, legt Johan Sterckx uit. Onder meer Gilbert Vanfrayenhoven, ex-CEO van Flanders Classics en gangmaker achter de 1000 km tegen Kanker, heeft zijn schouders gezet onder het project. Dat heeft geleid tot een aantal nieuwe partners, die een meerwaarde kunnen bieden aan de fietsstages. Met Johan Museeuw en zijn cycling academy wordt nog gesproken.

“Eind september vertrek ik met enkele partners om de wijnfietstochten voor september 2017 op punt te zetten”, kondigt Sterckx aan. “We gaan fietstochten combineren met bezoeken en degustaties bij wijnhuizen. Dit wordt een nieuw gegeven in het programma voor volgend jaar. Tegelijk willen we zo’n fiets/wijnroute mee opnemen in ons feestprogramma ter gelegenheid van ons 20-jarige bestaan in 2017. Dit is een nieuwe manier van sportief netwerken. We gaan dit concept verder uitbouwen in andere Spaanse wijnregio’s na de try-out in 2017. Van elke wijnfietsroutes wordt voor de deelnemers een proefpakket van de bezochte wijndomeinen samengesteld.”

La Buena Vida voert exclusief voor België wijnen in van 65 Spaanse wijnhuizen. Dat resulteert in een assortiment van zo’n 370 flessen. Bij het bedrijf werken 11 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.