FIETSEN WILDIERS OUD-TURNHOUT Fietsen Wildiers neemt nu ook JaBo Bikes op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout over. — © RR

Fietsen Wildiers neemt JaBo Bikes over: “Al het tweede filiaal in dezelfde gemeente”

Fietsen Wildiers heeft nu ook JaBo Bikes aan de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout overgenomen. Het gaat al om het tweede filiaal van Wildiers in Oud-Turnhout. Eind vorig jaar werd ook fietsenzaak VEelo op Tramwissel in Oud-Turnhout overgenomen door Wildiers.

“Het lijkt misschien een vreemde keuze om in een gemeente twee filialen te openen, maar dat is het niet”, zegt Kris Voet, CEO van Fietsen Wildiers. “Na de overname van VEeLo merkten we al vrij snel dat het pand te klein was om daar zowel een complete showroom als een volwaardig technisch atelier onder te brengen. Omdat uitbreiding in het bestaande filiaal niet mogelijk was, bekeken we andere opties en zo is JaBo Bikes op onze radar gekomen. Na een aantal verkennende gesprekken vonden we een match om JaBo Bikes te integreren in de Wildiers-familie.”

Net als na de overname van VEeLo eind 2022 krijgt het bestaande filiaal van JaBo Bikes hetzelfde uitzicht als dat van de bestaande Wildiers (e-)bike centers.

De vestiging van Fietsen Wildiers aan de Tramwissel legt nog meer de focus op de verkoop van e-bikes. Bij JaBo Bikes aan de Steenweg op Mol staan vooral herstellingen en onderhoud centraal.

“Het nieuwe filiaal wordt wel uitgerust met een Experience Center van racefietsproducent Giant. Bovendien blijven de eigenaars van JaBo Bikes actief binnen Fietsen Wildiers als filiaalhouders”, luidt het nog bij Wildiers. “Voor de bestaande klanten van de JaBo Bikes verandert er dus niets. Integendeel zelf. Naast toegang tot een groter aanbod van merken en producten kunnen zij ook genieten van een brede waaier aan producten en services die Fietsen Wildiers aanbiedt.”

Naast het nieuwe en het bestaande filiaal in Oud-Turnhout heeft Wildiers nog 17 andere (e)-bike centers in Vlaanderen, waaronder in Poederlee (Lille), Geel en Merksplas.