Nieuws Kempen Fietsende managers geven het goede voorbeeld

Fietsende managers geven het goede voorbeeld

Fietsende managers geven het goede voorbeeld

De burgemeesters werken alvast een training af.

De burgemeesters werken alvast een training af.

Er komt een netwerk van fietsende managers in de Kempen. Dat brengt ondernemers uit de regio samen die op het vlak van fietsbeleid een voortrekkersrol willen opnemen. Tijdens een aantal ontmoetingen per jaar wordt informatie over een fietsbeleid onderling uitgewisseld en wordt een fietsgerelateerd thema besproken. Daarna wordt er gefietst en sportief genetwerkt. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met Pat Van Roey, directeur Van Roey ICT Group, of Kris Vreys, directeur van IOK. De campagne krijgt de steun van Voka en zal uitgerold worden door het bedrijventerreinmanagement van IOK.

Het netwerk van fietsende managers kadert in de actie Kempen2020. Doel daarvan is 20% minder broeikasgas uit te stoten tegen 2020. Verschillende partners zoals IOK, provincie Antwerpen, Resoc Kempen enz. slaan de handen in mekaar om een ware fietscultuur bij de Kempenaars te introduceren. Mobiliteit draagt voor 22% bij tot de CO2-uitstoot in de Kempen, actie is dus nodig. De partners willen vooral woon-werkverkeer met de fiets promoten.

Burgemeesters op de fiets
Naast de fietsende werknemers engageren ook 29 Kempense burgemeesters zich om één week lang alle verplaatsingen met de fiets te doen en hier een dagboek van bij te houden. Die fietservaringen worden vervolgens ingezet als promotiemateriaal binnen de gemeente en op regionale schaal. Via het fietsbordje ‘Burgemeester op de fiets’ is die herkenbaar. “Hopelijk inspireert de burgemeester zo zijn schepencollege, ambtenaren en bevolking en springen ze samen met hem die week op de fiets”, zegt burgemeester Paul Rotthier van Mol, die zijn collega’s uitdaagt.

Andere acties omvatten projecten rond hernieuwbare energie en de aanleg van warmtenetten, het koesteren van bossen het creëren van ‘de wijk van morgen’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer