Nieuws Kempen Film in de maak over handel in de Kempen

Film in de maak over handel in de Kempen

Film in de maak over handel in de Kempen

KEMPEN – Filmmakers Ronny Buteneers en Relinde Paredis zijn bezig met de voorbereidingen van een avondvullende film over 400 jaar lokale handel in de Kempen. De film komt in de zalen in het najaar van 2020. Eerder deze maand zijn er audities gehouden. De opnames starten na nieuwjaar.

De film wordt een informatieve prent over 400 jaar handel in de Kempen. Een deel is documentaire, maar de meeste verhalen over de handel in de Kempen worden als re-enactment gepresenteerd.

Filmmaker Ronny Buteneers loopt al geruime tijd rond met het plan: “10 jaar geleden had ik ook al dit idee. Toen was het nog de bedoeling om er een fictiefilm van te maken. Het script was al klaar, maar door enkele persoonlijke tegenslagen zijn de opnames er toen niet van gekomen. Nu komt de film er als non-fictie.”

Toen en nu

400 jaar handel in de Kempen is een heel specifiek thema, maar de initiatiefnemer weet dat er genoeg boeiends te vertellen is. “We willen de geschiedenis duidelijk maken en de kijkers tonen hoe het er aan toe ging. Mensen staan er niet bij stil als ze een pakket krijgen van bijvoorbeeld Bol.com wat daar van werk allemaal achter zit. Ze weten evenmin dat het vroeger eigenlijk ook al zo ging.”

De film richt zich hoofdzakelijk op de -heel nabije- Limburgse en Nederlandse Kempen

“We kijken naar de streek van Lommel, Bocholt en Luyksgestel. Daarmee is dit ook een grensoverschrijdend project. We willen ook nog aan de gemeenten vragen om te participeren.”

2020

Buteneers maakt de film met zijn bedrijf Cut!Films. Vorige week is nog een casting gehouden voor de figuranten. Nu zijn de makers alleen nog op zoek naar twee mannen tussen de 30 en 50 jaar oud en dan kunnen de opnames beginnen.

Eind 2020 moet de prent klaar zijn. Dan is het de bedoeling om de film te vertonen in zowel de bioscoop als in andere geschikte zalen in de streek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Scandinavië lonkt voor Intracto

Met de overname van Stendahls zet Intracto Group haar eerste stappen in Scandinavië. Het prestigieuze Zweedse full-service agency staat met een… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.