Nieuws Kempen Filmcrew strijkt neer bij Amival

Filmcrew strijkt neer bij Amival

Filmcrew strijkt neer bij Amival

Wim Opbrouck en twee Stap-acteurs tijdens de draaidagen bij Amival.

Wim Opbrouck en twee Stap-acteurs tijdens de draaidagen bij Amival.

Gisteren en vandaag en ook begin volgende week nog vinden opnames plaats bij Amival in Turnhout voor een nieuwe fictiereeks op Eén. ‘Tytgat Chocolat’ wordt gemaakt door het productiehuis deMENSEN en wordt grotendeels in de Kempen gedraaid. “We zijn naar locaties in de streek gaan zoeken omdat we een beroep doen op acteurs met een mentale handicap van Theater Stap uit Turnhout”, zegt co-regisseur Filip Lenaerts, zelf afkomstig van Merksplas. “We maken lange draaidagen en wilden het voor hen niet nog zwaarder maken.”

Tytgat Chocolat vertelt het verhaal van een fictief Vlaams chocoladebedrijf dat verhuist van West-Vlaanderen naar de Kempen. Eén van de inpakkers, een meisje van Kosovaarse origine, wordt uitgewezen naar haar land van herkomst, waarna haar vrienden haar achterna reizen. “Van half juli tot half augustus zitten we met de hele ploeg in Kosovo”, vertelt Lenaerts. Naast de Stap-acteurs worden de hoofdrollen ingevuld door Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Frank Focketyn, Jan Decleir, enz.

Positief in beeld
De scènes in de fictieve fabriek worden gedraaid in de vroegere gebouwen van Lavetan in Vosselaar. Bij Amival vinden opnames plaats in een productieafdeling en in de kleedkamers. “En in het herentoilet”, voegt Katty Geeraerts, hoofd verkoop bij Amival, er lachend aan toe. “We verlenen heel graag onze medewerking omdat ze net zoals wij werken met mensen met een beperking. We willen bijdragen aan het positief in beeld brengen van onze wereld. Ik ben wel geschrokken van wat dit allemaal met zich meebrengt. Op de drukste momenten lopen hier zeventig mensen rond.”

Ook bij Soudal tegenover vonden opnames plaats. “De medewerking van Theater Stap opent voor ons toch wel deuren in de streek”, zegt Filip Lenaerts. “Het is fijn dat ook het bedrijfsleven die mensen een warm hart toedraagt.”

De opnames duren nog tot begin september. Wanneer de reeks wordt uitgezonden, staat nog niet vast.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer