Nieuws Kempen Fingerfood Truck steunt sectorgenoten in tijden van Corona en stelt Catermonkey software gratis ter beschikking

Fingerfood Truck steunt sectorgenoten in tijden van Corona en stelt Catermonkey software gratis ter beschikking

Fingerfood Truck steunt sectorgenoten in tijden van Corona en stelt Catermonkey software gratis ter beschikking

KASTERLEE – Maty van Geirt van Fingerfood Truck snelt zijn sectorgenoten te hulp. Cateringbedrijven, event planners, foodtruckers en uitbaters van feestzalen mogen gratis gebruikmaken van zijn softwareprogramma Catermonkey, zolang de Coronacrisis hun omzet bedreigt.

Niet alleen horecaondernemers krijgen deze weken harde klappen te verwerken, ook in de catering- en eventsector slaan de coronamaatregelen genadeloos toe. Maar volgens Maty van Geirt kan deze crisis net het uitgelezen moment zijn om te bouwen aan de toekomst. “Veel cateraars zijn zeven dagen op de zeven bezig en gunnen zichzelf nauwelijks de tijd om na te denken hoe ze hun werk beter kunnen organiseren. Een paar jaar geleden laste ik zelf noodgedwongen ook een adempauze in om het volledig digitaal aan te pakken.”

Catermonkey spaart tijd

Samen met softwareontwikkelaar Marten Sytema bracht Maty ondertussen Catermonkey op de markt. Het programma helpt cateraars vanaf het opmaken van offertes over de inkopen en personeelsplanning tot het factureren. “Zo bespaar je tot 70% administratieve tijd. De Federale Overheidsdienst Economie riep Catermonkey uit tot winnaar van de campagne Tijd voor digitaal.”

Tijdelijk gratis

Normaal gezien kost het gebruik van Catermonkey gemiddeld 100 euro per maand. Maty biedt het nu, samen met een basisopleiding, volledig gratis aan tot de situatie normaliseert. “Het grootste probleem bij het invoeren van zo’n nieuw systeem is tijd. Die hebben veel cateraars niet, terwijl Catermonkey net tijd, geld en zorgen bespaart. Ik wil mijn sectorgenoten helpen maar hoop er natuurlijk ook nieuwe klanten aan over te houden.”

Volgens Maty zijn de voordelen van zijn programma snel te merken. “Ik ben ervan overtuigd dat gebruikers dankzij Catermonkey de anderhalve maand aan inkomsten die ze nu mislopen, tegen het einde van het jaar gecompenseerd hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.