Nieuws Kempen Fingo: “Kwaliteit en flexibiliteit doen ons voor Merlo kiezen”

Fingo: “Kwaliteit en flexibiliteit doen ons voor Merlo kiezen”

Fingo: “Kwaliteit en flexibiliteit doen ons voor Merlo kiezen”

Koop de beste machines. Zelfs als ze meer kosten dan andere, haal je er de meerprijs relatief snel weer uit.” Jarenlang is het de ondernemersleuze van Marc Van Cauwenbergh geweest, tweede generatie van Fingo uit Malle. Vandaag zet derde generatie Gert, tevens Antwerps jonge ondernemer van het jaar, die visie voort. Bij Hermans Heftrucks koos het familiebedrijf dan ook steevast voor twee Merlo verreikers met schepbak. “Het zijn de ideale toestellen voor de activiteiten die we ermee uitvoeren”, vertelt Gert.

Al 75 jaar lang is Fingo een toonaangevende producent van gewapende en voorgespannen betonwelfsels. Vandaag telt het vestigingen in Malle, Ham, Messelbroek en een verkoopskantoor in Nederland. De jaarlijkse productiecapaciteit van het familiebedrijf bedraagt 1.350.000 m2, goed voor 10.000 woningen.

“Dat betekent dat er heel wat grondstoffen per vrachtwagen worden aangevoerd, grondstoffen die we op onze sites ook moeten vervoeren. Daar bieden de Merlo verreikers een grote meerwaarde”, vertelt Gert.

Flexibiliteit

En waarom dan geen wiellader? “Omdat we de verreikers ook gebruiken om onze silo’s aan te vullen. Komen leveringen van grondstoffen te laat, dan kunnen we nog steeds een beroep doen op onze stock en zelf de silo’s aanvullen. Op die manier schakelen we de verreikers dus ook als back-up in. En voor deze activiteit zijn de mogelijkheden van een wiellader dan weer beperkt.”

Flexibiliteit is dan ook het centrale woord in de keuze voor de Merlo verreiker. “Moeten we materiaal afvoeren dat wat moeilijker gelegen is, dan kunnen we er toch aan dankzij de lange reikwijdte. Bovendien kan de verreiker worden uitgerust met allerhande accessoires zoals vorken en een werkkooi, wat voor een extra uitbreiding van de mogelijkheden zorgt.”

Vertrouwen

Specifiek beschikt Fingo over de Merlo TF50.8T verreiker met schepbak. Eentje wordt ingezet op de site in Malle, de andere in Ham. De toestellen kenmerken zich door zijn hefvermogen van 5.000 kg, een hefhoogte van 7,8 m en een maximale reikwijdte van 4,2 m. De verreiker heeft bovendien de grootste cabine op de markt en biedt daardoor het beste zicht opzij. De schepbak heeft dan weer een capaciteit van 1.800 liter.

Met ruim 59 jaar ervaring is Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel regiodealer voor de industriële verreikers van Merlo. Fingo was er reeds jarenlang klant voor het huren van hoogtewerkers en de keuze was dan ook snel gemaakt.

“We kennen de kwaliteit en de professionele dienstverlening. De garantie op onderhoud geeft nog een extra gemoedsrust”, besluit Gert.

Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel specialiseert zich in de verkoop, verhuur en service van alle soorten vorkheftrucks, verreikers, hoogtewerkers en intern transportmateriaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer