Flierefluiter uit Westerlo viert veertigste verjaardag

WESTERLO  - In het statige gemeentehuis van Westerlo werd vrijdag op gepaste wijze de veertigste verjaardag van Ne Flierefluiter gevierd. Peter Vissers stelde er ook een nieuwe variëteit, een tripel die is verrijkt met een infusie van single malt whisky, voor.

Dat het bier met whisky wordt verrijkt, is geen toeval, want Fisser, de drankenshop van Peter Vissers in Zammel (Geel), staat tot ver buiten de gemeente bekend voor zijn enorme assortiment single malt whisky's.

Goede relaties

In 1982 werd Ne Flierefluiter voor het eerst gebrouwen. Van streekbieren of microbrouwerijen was toen nauwelijks sprake, maar Peter Vissers had als bestuurslid van de Nationale Dienst voor het Debiet van het Bier en als ondervoorzitter van de Antwerpse afdeling van de Belgische Dienst voor de Serveerkunst van het Bier wel goede connecties in de brouwerijwereld.

Spotnaam

Ne Flierefluiter werd het resultaat van een goede samenwerking met de brouwerij Affligem in Opwijk. De naam werd aangereikt door Pros Leemans, de toenmalige voorzitter van VVV Westerlo. In 1984 hief koning Boudewijn tijdens een bezoek aan Westerlo het glas Flierefluiter op de gezondheid en het welzijn van alle Kempenaren.

Drie varianten

Voor de honderdste verjaardag van het kasteel van Gravin Jeanne de Merode, het gebouw dat nu als gemeentehuis van Westerlo dienst doet, liet Peter Vissers ook een donkere tripel, de Eeuwling, brouwen. Aan dit gamma is nu een derde variant toegevoegd.