Sus Harzé HS Preventie Hilde Hanselaer en Sus Harzé

Fonds Harzé wil aanzetten tot innovatief recycleren

Leerlingen of studenten met een hart voor milieu en een goed idee voor een project rond recyclage kunnen aankloppen bij Fonds Harzé. Wie onder begeleiding van een leerkracht of docent een projectvoorstel indient rond circulaire economie, maakt kans op een mooie geldprijs.

 

Ben je leerling of student met een hart voor milieu en heb je een idee voor een vernieuwend project rond recyclage en circulaire economie? Werk je tijdens je opleiding aan een project, thesis, bachelor- of masterproef over één van deze thema’s? Dan kan je, onder begeleiding van je leerkracht of docent, een projectvoorstel indienen bij het Fonds Harzé.

"We richten ons tot leerlingen en studenten die een afstudeerwerk op touw zetten rond circulaire economie", verduidelijkt Hilde Hanselaer, echtgenote van Sus Harzé en zaakvoerder van MVO advies uit Olen. "Er zijn 2 categorieën: 15-18 jaar en 18+."

"Door ons netwerk te laten werken trachten we met dit initiatief zo veel mogelijk betrokkenen te bereiken. Dat zijn de onderwijsinrichtingen zelf, de promotoren, de leerlingen en studenten zelf, vrienden en familie van gepassioneerde kandidaten, kortom iedereen die iemand kan kennen om in aanmerking te komen."

"In 2017 hebben we het familiebedrijf Oude Metalen Harzé, dat we steeds met hart en ziel hebben geleid, om verschillende redenen verkocht. Vermits recyclage in onze genen zit en we er van overtuigd zijn dat veel goede ideeën van jongeren komen, hebben we besloten deze beide zaken te combineren in het Fonds Harzé."

Fonds Harzé wil het onderwijs ondersteunen bij de ontwikkeling van projecten die instaan voor innovatieve recyclagetechnieken, met inachtneming van het MVO-gedachtegoed en met de focus op duurzaamheid en circulaire economie. Met een jaarlijkse geldprijs wil het Fonds de jonge generatie een extra zetje geven om grootse dingen te realiseren.