0

Fooddesk (Oevel) heeft nieuwe CEO

Tammo van Leeuwen is aangesteld als de nieuwe CEO van Fooddesk uit Oevel. Onder zijn leiding worden momenteel de eerste stappen richting Nederland gezet.

Fooddesk werd in april 2015 opgericht door Carl Beniest en Sel Lambaerts. Het bedrijf hielp kleinhandelaars, zoals bakkers een beenhouwers, maar ook horecazaken om zich in orde te stellen met de wetgeving rond allergenen en voedingswaarden.

“Intussen bieden we totaaloplossingen”, zegt Carl Beniest. “Zoals bijvoorbeeld onze Easy Butler, een app waarmee de klant meteen kan zien welke ingrediënten een product bevat door het scannen van een QR-code. Wanneer de horeca-uitbater die QR-code op zijn kaart plaatst en de dienst aanbiedt aan zijn klanten, is hij in orde met de Europese richtlijn in verband met voedselinformatieverstrekking naar consumenten.”

Schat aan ervaring
Intussen werken bij het bedrijf een 20-tal mensen en 1 daarvan is de nieuwe CEO, die meer dan 20 jaar managementervaring heeft in de IT- als banksector. “Tammo brengt niet alleen een schat aan ervaring mee, maar heeft ook een mooi trackrecord uitgebouwd in gelijkaardige functies”, aldus Carl Beniest en Sel Lambaerts. “Hij is bij uitstek de geschikte persoon om als CEO internationaal de verdere groei en ontwikkeling van Fooddesk in goede banen te leiden. Hij kan hierbij voortbouwen op een succesvol businessmodel en uitgebreide applicatie-pakket dat aan de basis ligt van onze sterke marktpositie.”

Carl blijft zetelen in de raad van bestuur als CTO en kan zich weer focussen op ontwikkeling, strategiebepaling en innovatie.

Weldra wordt een vennootschap in Nederland opgericht om ook daar activiteiten te ontplooien. Tot dusver was Fooddesk vooral actief op de Belgische markt.