Nieuws Kempen Forse daling van aantal faillissementen in de Kempen

Forse daling van aantal faillissementen in de Kempen

Forse daling van aantal faillissementen in de Kempen

falingenHet aantal faillissementen in het arrondissement Turnhout is in 2014 fors gedaald tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die het handelsinformatiekantoor Graydon verzamelde.

In 2014 gingen er in de Kempen 385 bedrijven over de kop. Het jaar voordien waren er dat nog 499. De daling bedraagt dus 22,85%. 2012 situeerde zich met 387 falingen op hetzelfde niveau als afgelopen jaar. Ook de jaren voordien schommelden rond hetzelfde aantal: 399 in 2011 en 375 in 2010.

Over heel de provincie Antwerpen daalde het aantal faillissementen vorig jaar met 4,5% tegenover het jaar voordien. In het arrondissement Antwerpen was er een status-quo, terwijl er in het arrondissement Mechelen een lichte stijging was. De positieve tendens op provinciaal vlak is dus helemaal toe te schrijven aan het Kempense cijfer.

Geen euforie
Nationaal was er een afname van 8,2% ten opzichte van 2013. Dit is procentueel de grootste daling sinds het begin van deze eeuw. Maar er is zeker geen reden tot euforie: 2014 blijft het op één na recordjaar op het vlak van failliete bedrijven.

Hoewel 2014 een daling betekende van het aantal faillissementen, zijn er nog altijd een aantal ernstige tekenen aan de wand. Zo gingen er in december 2014 meer bedrijven failliet dan in december 2013. Het is ook opvallend dat meer ‘gevestigde’ en grote bedrijven over de kop zijn gegaan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer