Nieuws Kempen Frako transformeert toonzaal in Weelde naar levende showroom

Frako transformeert toonzaal in Weelde naar levende showroom

Frako transformeert toonzaal in Weelde naar levende showroom

frakoFrako, fabrikant van keukens en interieurprojecten op maat, is volop bezig met de verfraaiing van zijn toonzaal in Weelde. De eerste fase is nu klaar. “Onze toonzaal was niet meer representatief voor de producten die we verkopen”, zegt Joris Van Dijck van Frako. Tijdens de verbouwingswerken blijft de showroom gewoon open.

In het al vernieuwde deel staan nu twaalf nieuwe opstellingen. Niet alleen keukens maar ook 2 badkamers, een slaapkamer, een bureau, een dressing. “Daarmee willen we duidelijk maken dat we onze focus verleggen van alleen maar keukens naar totaalinrichtingen”, vertelt Joris Van Dijck. Intussen zijn de werkzaamheden gestart in het tweede deel, waar nog eens zoveel opstellingen komen.

Gevel verplaatst
In verband met de verbouwingswerken zijn de bureaus voor de medewerkers tijdelijk verhuisd naar de bovenverdieping. Wanneer ook de tweede fase klaar is, komen die terug naar beneden waar de bedienden zullen werken aan bureaus die gedeeltelijk in de toonzaal zijn geïntegreerd. “Zo creëren we het effect van een levende showroom.” Om binnen meer plaats te creëren is de gevel ruim een meter naar voor geplaatst. Met een indrukwekkende staalconstructie en grote betonpanelen in reliëf kreeg die een opvallend uitzicht. “Tijdens de verbouwing blijven we gewoon doorwerken en blijft de toonzaal toegankelijk voor onze klanten”. Begin februari 2016 volgt de officiële heropening.

Frako heeft een 50-tal mensen in dienst, waarvan de helft in het atelier, een 10-tal plaatsers en 15 bedienden. De particulieren worden bediend vanuit de toonzalen in Weelde en Zoersel. Daarnaast belevert de onderneming een 30-tal dealers over heel België en een deel van Nederland. Zusterbedrijf Officer specialiseert zich in kantoorinrichting en is gevestigd in Zoersel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer