Nieuws Kempen Fundering- en beschoeiingsspecialist Stabco verhuist naar Retie

Fundering- en beschoeiingsspecialist Stabco verhuist naar Retie

Fundering- en beschoeiingsspecialist Stabco verhuist naar Retie

Met de verhuis naar een gloednieuwe locatie in Retie en de aankoop van een funderingsmachine Liebherr, type LRB 355, profileert Stabco zich nog meer als de specialist in funderingstechnieken en beschoeiingstechnieken. “Door ons magazijn en kantoren op dezelfde site onder te brengen kunnen we nog efficiënter werken.”

Sinds de opstart van het bedrijf, verhuisde Stabco al meermaals omdat het bedrijf de laatste jaren steeds groeide. “Ons magazijn en de kantoren bevonden zich op een verschillende locatie. Dat werkte even maar omdat ons bedrijf elk jaar groeit zochten we naar een locatie waar we zowel plek hadden om onze machines te stockeren als een plek om de kantoren te vestigen”, vertelt zaakvoerder Charlotte. Stabco, dat zich voordien in Turnhout bevond, verhuisde naar het industriegebied van Retie. “Hopelijk kunnen we hier nu wel even blijven”, lacht ze.

Dat Stabco zich nu in Retie kan vestigen heeft een positieve weerklank op het bedrijf, dat zijn Kempische roots trouw wil blijven. “Door de ligging in het industrieterrein kunnen onze vrachtwagens goed manoeuvreren en hebben we voldoende buitenruimte voor onze machines. Dat was erg belangrijk voor ons”, gaat zaakvoerder Marijn verder.

Maar ook voor de werknemers heeft de verhuis heel wat voordelen. “Er was een kloof tussen de bedienden en de arbeiders omdat zij nooit met elkaar in contact kwamen. Dat bemoeilijkte de communicatie. Nu is dat probleem opgelost en merk je dat er een geweldige sfeer en collegialiteit heerst.”

Uniek toestel in België

Die positieve flow wil Stabco ook professioneel verderzetten. Om zich te onderscheiden van zijn concurrenten kocht het bedrijf een Liebherr, type LRB 355, funderingsmachine waarmee er boringen kunnen worden uitgevoerd tot 34 meter diep. “Dit type is een van de grootste die je in Europa kan vinden”, klinkt het trots. “In België zijn er maar drie exemplaren te vinden, waarvan wij er eentje hebben.”

Om met dergelijke toestellen aan de slag te gaan, krijgen de operatoren een speciale opleiding binnen Stabco en ook het administratieve team wordt ondersteund bij het maken van berekeningen die nodig zijn om het toestel op het terrein te gebruiken. Ook werkt de machine volledig digitaal waardoor Stabco van op afstand alles nauwlettend in de gaten kan houden.

Dit najaar viert Stabco zijn vijfde verjaardag en dat willen Charlotte en Marijn niet zomaar laten passeren. “Er staat heel wat te gebeuren en onze trouwe klanten mogen een kleine attentie verwachten. Maar daarover later mee”, klinkt het mysterieus.

Stabco Foundations uit Turnhout specialiseert zich in specifieke funderingstechnieken voor elk bouwproject in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer