Nieuws Kempen Fusie Turnhoutse autogarages: Gaspar Motors wordt garage Barto

Fusie Turnhoutse autogarages: Gaspar Motors wordt garage Barto

Fusie Turnhoutse autogarages: Gaspar Motors wordt garage Barto

TURNHOUT – Er beweegt deze dagen veel in de wereld van de autodealers. Ook in Turnhout gaan twee garages voortaan samen verder. Garage Barto, nu al verdeler van Opel, neemt Gaspar Motors over en wordt daarmee ook concessiehouder van Citroën.

Nadat de Franse autogroep PSA (het moederhuis van Peugeot, Citroën en DS) in 2017 ook Opel en Vauxhall overnam, is het concern bezig het netwerk van dealers te hertekenen. PSA wil de eigen merken zoveel mogelijk bij dezelfde autogarages bundelen. Zo is het ook in Turnhout tot een overname gekomen.

Ruimte

“Vanaf deze week zijn wij ook gestart met Citroën”, verduidelijkt Joris Bartholomeeusen van garage Barto. “Het is eigenlijk de hoofdzetel van Citroën die heeft bepaald dat wij Gaspar Motors zouden overnemen. Een belangrijk element daarin is de ruimte die elke dealer ter beschikking heeft. Sinds de financiële crisis van 2008 kiezen autoconstructeurs ervoor om veel stock bij de dealers te plaatsen. Daarvoor heb je ruimte nodig en die is bij de bestaande vestiging van Gaspar aan de Kempenlaan te beperkt.”

De vestiging van Gaspar Motors aan de Kempenlaan, toch jarenlang een icoon in het Turnhoutse straatbeeld, houdt op te bestaan. Barto heeft ook de grond en de gebouwen overgenomen en zal een nieuwe bestemming zoeken voor de site. Alle activiteiten, en ook het personeel, worden samengebracht in de bestaande vestiging van Garage Barto.

“Alle Citroën activiteiten vinden vanaf nu plaats in onze gebouwen aan de Everdongenlaan. In ons huidig gebouw doen wij dus vanaf deze week zowel Opel als Citroën als officieel verdeler voor de regio Turnhout – Hoogstraten”, vertelt Joris Bartholomeeusen.

Personeel

Voor het personeel van Gapsar Motors kwam de overname als een verrassing. De meesten waren vanwege de corona-maatregelen thuis in technische werkloosheid. Ze wisten wel dat er gesprekken gaande waren, maar schrokken toch toen er een mail kwam met de mededeling dat de overname nu een feit is. “2 mensen zullen niet meegaan”, licht Joris Bartholomeeusen  nog toe. “Bij de overname van het personeel is gekeken naar eventuele dubbele functies die er nu zouden zijn en ook naar wat de mensen zelf willen.”

Zonder Peugeot

Een fusie met Park Motors, Peugeot verdeler in Turnhout, zit er vooralsnog niet in “Dat is nu zeker niet aan de orde, gezien de grootte van Park Motors en het feit dat ze zelf pas nog grote investeringen hebben gedaan”, weet Joris Bartholomeeusen. nog.

De Citroën klanten van Gapsar Motors worden deze week per mail en per brief op de hoogte gebracht.

Gaspar Motors vertegenwoordigde sinds 1962 het merk Citroën. Garage Barto ontstond in 1993 als Opel verdeler in Hoogstraten. in 2008 opende Barto een tweede vestiging in Turnhout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.