Nieuws Kempen Fusie van 3 Kempense apotheken

Fusie van 3 Kempense apotheken

Fusie van 3 Kempense apotheken

TURNHOUT/OUD-TURNHOUT – Een nieuw concept in de apotheekwereld, dat bijzonder veel interesse wekt bij beroepsorganisaties: apotheek Robrechts-Vermeersch, apotheek Smits-Robrechts en apotheek Stas gaan samen voort als Aa.Pharma, een nieuwe vennootschap van drie apotheken in de regio Turnhout/ Oud-Turnhout.

In de twee apotheken van de familie Robrechts stond een generatiewissel gepland. De twee kleindochters, Annelies en Ruth, van apotheker en stichter Marcel Robrechts zouden de apotheek van hun respectievelijke moeders, Katrien en Lut, overnemen. Met die overnames in het vooruitzicht is in het najaar van 2017 een overleg over samenwerking opgestart tussen de drie apotheken die al een hele tijd goede onderlinge contacten onderhielden.

“We voelden allen aan dat de uitdagingen die ons beroep tegemoet komen, veel beter samen dan alleen kunnen gedragen worden”, vertelt Ruth Smits. “Uiteenlopende taken op het kruispunt van wetenschap, management, sociale vaardigheden en samenwerking met andere zorgverleners moeten meer dan ooit gecombineerd worden. Ook het evenwicht in de work-life balans is een cruciale factor.”

Na meer dan twee jaar denken en hard werken achter de schermen is Aa.Pharma geboren. De groep is gezamenlijke eigendom van drie zelfstandige apothekers Annelies Robrechts, Ruth Smits en Dieter Stas. De apothekers Katrien Vermeersch en Lut Robrechts blijven nog actief in de groep.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer