Nieuws Kempen Future First Conferentie focust op een andere economie

Future First Conferentie focust op een andere economie

Future First Conferentie focust op een andere economie

Luc Peeters, managing director van Innotek, is een van de sprekers.

Luc Peeters, managing director van Innotek, is een van de sprekers.

Op woensdag 9 september organiseert Innotek uit Geel voor de eerste keer Future First. Tijdens deze conferentie stelt de organisatie een nieuwe aanpak voor om tot sterke ecosystemen te komen die een duurzame troef worden voor ondernemingen en al hun stakeholders in deze geglobaliseerde wereld. Vlaams minister Philippe Muyters steunt het project en geeft er het officiële startschot voor ecosysteeminnovatie in Vlaanderen. Daarnaast geeft Egbert Lox, voorzitter van de raad van bestuur van Innotek en senior vice president government affairs bij Umicore, zijn visie op innovatie in de toekomst.

Nieuwe aanpak
“Vandaag de dag worden er al grenzen overschreden aan de draagkracht van de aarde, de mensen en de maatschappij. Veranderende behoeften en mogelijkheden maken dat we anders moeten gaan leven, organiseren en innoveren”, vertelt Luc Peeters, managing director van Innotek. “Vanuit dit bewustzijn zijn we bij Innotek op zoek gegaan naar een nieuwe aanpak, waarmee innoverend ondernemerschap wordt ondersteund in Vlaanderen. Zo willen we evolueren naar een economie waar bewust aandacht is voor alle effecten van innovatie en ondernemerschap en de verbindingen tussen alle stakeholders. Het verwerven van nieuwe kennis, inzichten en technologie speelt daarbij een belangrijke rol.”

Om deze nieuwe aanpak kenbaar te maken aan ondernemend Vlaanderen en duidelijk te maken wat dit concreet betekent, organiseert Innotek op woensdag 9 september Future First in het Radisson Blu Astrid Hotel in Antwerpen. “Tijdens de conferentie stellen we niet enkel onze nieuwe visie voor. Er komen ook tal van boeiende triggeraars langs. Zo zullen onder andere Els Van de Velde, expert in competitiviteit & innovatie, en Julie Arts, consultant in organisatieontwikkeling, hun kijk geven op innovatie en ondernemerschap in deze snel veranderende wereld. De aanwezigen zullen de mogelijkheid hebben om te netwerken met tal van innovatieve geesten in het worldcafé.”

Deelnemen aan de Future First Conferentie is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Meer informatie en inschrijven: www.futurefirst.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer