Nieuws Kempen GEBO en Netropolix: een sterke referentie in twee richtingen

GEBO en Netropolix: een sterke referentie in twee richtingen

GEBO en Netropolix: een sterke referentie in twee richtingen

GEBO is sinds 1949 uitgegroeid tot dé specialist in het uitvoeren van grondboringen voor grondwaterwinningen en energietoepassingen. Het succes van het Desselse familiebedrijf, met Yves en Gert Geboers aan het roer, zit mee verweven in hun IT. Daarvoor rekent het al meer dan 20 jaar op Netropolix. Een samenwerking die in twee richtingen werkt. Een interview.

Hoe maken jullie het verschil?

“Onze activiteiten gaan terug tot de early believers in grondboringen voor water- en energiewinning. Er is geen enkel bedrijf dat al zoveel opdrachten in binnen- en buitenland tot een goed einde heeft gebracht. Dat maakt onze expertise en kennis van technieken vergevorderd.”

Behoort ook IT tot één van de succesfactoren?

“Voor elk bedrijf is IT belangrijk. Het stelt ons in staat om ieder project volledig online te volgen. We kunnen kort op de bal spelen en bijsturen waar nodig. Het is zeer klein begonnen: vroeger reden we met straatnaamboeken rond waarin we noteerden bij welke klant we in welke ondergrond en tot op welke diepte hadden geboord. Dat kopieerden we in drie exemplaren. Tot we ons – in een tijdperk zonder Google Maps trouwens – de vraag stelden: kan dat niet via de computer? Voor Koen Van Lommel, ceo van Netropolix, een uitdaging die hij met beide handen greep.”

En die samenwerking groeide stelselmatig uit?

“Na het op maat gemaakte programma zijn we vrijwel meteen gestart met het ERP-programma Admind voor onze boekhouding . Vandaag blijven we kijken naar optimalisatiemogelijkheden. Later is dat gegroeid naar een volledige IT-infrastructuur om commercieel, administratief en operationeel naar maximale efficiëntie te streven.”

Sinds twee jaar zijn jullie overgestapt naar IT op de Achtergrond?

“IT is een oneindig proces. Met een sterke partner, die je volledig vertrouwt, actief meedenkt en adviseert, is het dan fijn samenwerken. Het preventieve onderhoud binnen IT op de Achtergrond geeft ook een zekere gemoedsrust. Zo werd onlangs onze hele server en een deel van het netwerk vernieuwd zonder dat we daar enige hinder van hebben ondervonden.”

Bovendien uit de samenwerking zich in twee richtingen?

“We hebben onze bijdrage geleverd in het Square One-verhaal, de nieuwe hoofdzetel van Netropolix. Daarin voel je het wederzijdse vertrouwen, wanneer er wordt ingegaan op ons advies om een koude-warmteopslag te realiseren. Het geeft aan hoe vooruitstrevend Netropolix zich opstelt en beseft dat een kleine ecologische voetafdruk cruciaal is. Dat belooft voor onze samenwerking in de toekomst. Vandaag noem ik Netropolix een mooie referentie voor onszelf, en ik weet dat dat andersom ook zo is.”

Lees het volledige interview via deze link.

Netropolix Software zorgt ervoor dat de IT in bedrijven perfect werkt: van software en infrastructuur tot aanwezigheid in de cloud.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer