Visibile G op Koningin Elisabethwedstrijd (5) Foto: Alinea Design Objects

Geels Alinea Design Objects schittert tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd

Tijdens de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd ontmoet klassieke muziek modern design, meer bepaald de internationaal bekroonde Visibile G-vitrinekasten van het Geelse Alinea Design Objects.

Deze week is het de finaleweek van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, waar niet alleen klassieke muziek centraal staat maar waar ook oog is voor design. De internationaal bekroonde Visibile G vitrinekasten van Alinea Design Objects zijn deze week te bewonderen in Bozar.

Sinds 1937 fungeert de Koningin Elisabethwedstrijd als een springplank voor uitzonderlijke talenten in de klassieke muziek. Maison Bernard uit Brussel, gespecialiseerd in strijkinstrumenten, organiseert deze week een tentoonstelling gewijd aan Eugène Ysaÿe, een uitzonderlijke Belgische violist, componist en dirigent. In 1937 werd zijn droom om een wedstrijd op te richten samen met Koningin Elisabeth werkelijkheid met de Eugène Ysaÿe-wedstrijd. In 1951 werd deze omgedoopt tot de Koningin Elisabethwedstrijd die we nu kennen.

In de vitrinekasten van Alinea Design Objects worden tijdens deze tentoonstelling unieke historische instrumenten en documenten van Eugène Ysaÿe gepresenteerd. De tentoonstelling loopt nog tot en met zaterdag 1 juni in het Paleis voor Schone Kunsten. Voor de snelle beslissers is dit een uitnodiging om deze unieke tentoonstelling te bezoeken en de verfijning van muziek en design te ervaren.